Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

FOTO Kráľovná Alžbeta po dlhom čase na verejnosti: Prvýkrát sa ukázala s rúškom na tvári

Kráľovná Alžbeta II. sa objavila na verejnosti v rúšku Zobraziť galériu (3)
Kráľovná Alžbeta II. sa objavila na verejnosti v rúšku (Zdroj: SITA/Aaron Chown/Pool Photo via AP)

LONDÝN - Britská kráľovná Alžbeta II. sa počas minulého týždňa po prvý raz počas pandémie koronavírusu SARS-CoV-2 objavila na verejnosti s rúškom, informovala agentúra AP.

Kráľovná sa v stredu (4. novembra) zúčastnila na slávnosti vo Westminsterskom opátstve v Londýne a na tvári mala čierne rúško s bielymi okrajmi. Obrázky zo slávnosti boli oficiálne zverejnené v sobotu večer, píše AP. Kráľovná počas krátkej slávnosti položila veniec na hrob neznámeho britského vojaka z prvej svetovej vojny, ktorého pochovali vo Westminsterskom opátstve 11. novembra 1920.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Nosenie rúšok je v Británii povinné v prostriedkoch verejnej dopravy, obchodoch a modlitebniach, pripomína AP. Vláda takisto odporúča ich nosenie vo vnútorných priestranstvách, kde nie je možné dodržať rozstupy a ľudia prichádzajú do kontaktu s osobami, s ktorými sa bežne nestretávajú.

Kráľovná Alžbeta II. sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Aaron Chown/Pool Photo via AP)

Britská kráľovná Alžbeta II. sa od začiatku pandémie po prvý raz objavila na verejnosti 15. októbra, keď sprievode princa Williama navštívila vojenské výskumné zariadenie neďaleko mesta Salisbury v grófstve Wiltshire. Rúško však vtedy nemala.

Kráľovná Alžbeta II. sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Aaron Chown/Pool Photo via AP)

Od marca, keď Británia v súvislosti s koronavírusovou pandémiou zaviedla prísne opatrenia, prebývala 94-ročná panovníčka na Windsorskom hrade, odkiaľ vykonávala svoje oficiálne povinnosti prostredníctvom telefónu a videomostu.

Viac o téme: KráľovnáRúškoLondýnAlžbeta II.KoronavírusSpojené kráľovstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu