Sobota27. júl 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Tragická havária vrtuľníka: Zverejnili posledné zábery iránskeho prezidenta pred smrťou

Toto majú byť posledné zábery iránskeho prezidenta.
Toto majú byť posledné zábery iránskeho prezidenta. (Zdroj: YouTube)

TEHERÁN - Iránsky prezident Ebráhím Raísí, minister zahraničných vecí Hosejn Amír Abdollahján a niekoľko ďalších vysokých predstaviteľov iránskych úradov zahynuli pri havárii vrtuľníka, informuje iránsky Červený polmesiac. Do médií sa dostala posledná nahrávka prezidenta na palube helikoptéry tesne pred jej pádom v horách.

Iránska štátna televízia zverejnila krátke, 10-sekundové video zobrazujúce iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího a jeho spoločníkov na palube helikoptéry, údajne len chvíľu pred jej pádom v nedeľu 19. mája. Na zázname je vidieť prelet vrtuľníka nad priehradou.

Vrtuľník s prezidentom Raisim a ďalšími vysokými politikmi bol súčasťou konvoja troch vrtuľníkov. V nedeľu 19. mája sa delegácia zúčastnila na slávnostnom otvorení priehrady na rieke Araks na hraniciach Iránu a Azerbajdžanu spolu s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom.

Cestou späť nastali nečakané komplikácie. Dva vrtuľníky bezpečne dorazili do cieľa, tretí s iránskym prezidentom, šéfom ministerstva zahraničných vecí a niekoľkými ďalšími ľuďmi sa zrútil. Šéf iránskej charitatívnej organizácie Červený polmesiac Pir Hossein Kolivand v pondelok 20. mája skoro ráno informoval, že stroj narazil do úbočia hory a úplne zhorel.

Viac o téme: IránEbráhím RaísíHavária helikoptéry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu