Sobota27. júl 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Mamička si išla zabehnúť, ocitla sa tvárou v tvár medveďovi: Keby nespravila TÚTO chybu, prežila by!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ALBERTA – Mamička Isabelle Dubeová si bola zabehať s priateľmi, keď sa stretla tvárou v tvár s medveďom. Napriek tomu, že od hrôzostrašnej tragédie ubehlo takmer dvadsať rokov, jej príbeh sa opäť stal virálnym. Mnohí tvrdia, že keby nespravila túto chybu, možno by dnes bola nažive.

Isabelle Dubeová urobila chybu a zaplatila životom, keď sa pri behaní s priateľmi stretla tvárou v tvár s medveďom grizlym. Začala pred rozzúrenou šelmou utekať a dokonca sa pokúsila vyliezť na strom. Medveď vážiaci takmer 90 kilogramov na ňu však rýchlo zaútočil a zlomil jej členok jedným pohybom labky. Napokon ju zabil. Jej priatelia pomaly cúvali a keď boli v bezpečnej vzdialenosti, rozbehli sa hľadať pomoc. Incident sa stal na golfovom ihrisku neďaleko Canmore v Alberte v Kanade v roku 2005.

Isabellina dcéra Lea prezradila, že vie, ako sa jej mama cítila tesne pred smrťou, pretože o 12 rokov neskôr sa sama stretla s medveďom. „Veľmi som sa bála, myslela som si, že je to koniec,“ povedala Lea, ktorá tiež v panike utiekla, informuje portál CBC. Keď sa príbeh objavil na YouTube, mnohí uviedli, že beh je jednou z najhorších vecí, ktoré môžete urobiť. „Aby ste prežili útok medveďa, nemusíte byť rýchlejší ako medveď. Stačí byť rýchlejší ako najpomalší člen vašej skupiny,“ uviedol jeden z komentujúcich. „Beh je to najhoršie, čo môžete urobiť,“ pridal sa ďalší.

Medvede sú neuveriteľne silné, rýchle a majú impozantné prirodzené zbrane, ako sú pazúry a zuby. Majú tiež obrovskú silu a sú schopné premôcť väčšinu zvierat vrátane ľudí. Zlou správou je, že pred medveďom pravdepodobne neujdete – najmä ak je vo vašej tesnej blízkosti. Ak chcete zostať v bezpečí, vyhýbajte sa oblastiam so zvýšeným výskytom medveďov a noste so sebou sprej na medvede. Tiež môže pomôcť, ak budete vydávať hlasné zvuky, aby ste na seba včas upozornili.

Viac o téme: Medveďútok Isabelle Dube
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu