Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na dôchodkyňu (81) zaútočil večer medveď: Pred smrťou ju zachránila jediná vec

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEW JERSEY - Osemdesiatjedenročná žena na vlastné oči videla, ako medveď roztrhal jej domáceho miláčika, kokeršpanielku menom Amanda. Psa sa podľa vlastných slov pokúšala brániť vlastným telom. Miestne úrady uviedli, že keď medveďa vystopujú, usmrtia ho.

Carol Neighbourová z New Jersey, ktorá bojovala s takmer 140-kilovým medveďom, tvrdí, že útok prežila len preto, že jej milovaný pes obetoval svoj život v statočnom boji so šelmou. "Prežila som, pretože medveď si vzal Amandu. Keby si ju nevzal, pravdepodobne by ma zabil," povedala vo svojom prvom rozhovore pre New York Post od krvavého útoku, ku ktorému došlo 3. januára. 

Na dôchodkyňu (81) zaútočil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Okolo siedmej hodiny večer vypustila 14-ročnú Amandu a psa svojej dcéry, maďarského stavača. Krátko nato zbadala, ako sa psy rozbehli konfrontovať dva medvede, ktoré vyjedali Caroline odpadky. Keď rozsvietila svetlo, psy začali štekať a veľký medveď utiekol. Ten menší, no i tak stále impozantný, zaútočil na seniorku, pretože tá sa rozutekala na obranu svojho psa. Prinútila medveďa, aby sa obrátil proti nej. "Búchala som do neho a kričala, no nemalo to takmer žiadny účinok," spomína si vdova. Medveď sa zahryzol do jej nohy, kde zanechal hlbokú ranu. Potom ju zvalil na zem a vzal kokeršpaniela. 

Na dôchodkyňu (81) zaútočil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Carol Neighbour)

"Keď sme konečne našli Amandu v lese, vzali sme ju k veterinárovi, no už sa ju nepodarilo zachrániť. Tento rok sme museli pochovať aj jej mamu, ktorá mala 17 rokov. Je ťažké stratiť dvoch psov v tom istom roku," dodala zdrvená Carol. Pes jej dcéry z incidentu vyviazol bez zranení. 

Na študenta (†18) zaútočil v záhrade medveď: Otrasná smrť, miestni zviera zlynčovali

Čierne medvede sa v horskom okrese Sussex na severe New Jersey pohybujú bežne. "Zatiaľ čo stretnutia medzi ľuďmi a nimi sú čoraz bežnejšie, útoky medveďov sú extrémne zriedkavé," uviedol štátny zástupca Larry Hajna. Oddelenie ochrany životného prostredia zaznamenalo len jeden útok na človeka v roku 2020, vlani nedošlo k žiadnemu útoku. Vládni úradníci plánujú medveďa zlikvidovať, ak sa im ho podarí nájsť. 

Viac o téme: Medveďútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu