Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Danko predložil parlamentu jasnú definíciu antisemitizmu: Pomôže to prokuratúre i polícii

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Andrej Danko dnes predložil návrh na prijatie uznesenia NR SR k definícii antisemitizmu. Informoval o tom Odbor komunikácie s verejnosťou a médiami Kancelárie NR SR. V správe sa uvádza, že prvýkrát v histórii sa tak na pôde parlamentu jasne definuje pojem antisemitizmus.

Práve absencia pojmov, akými sú antisemitizmus a holokaust, spôsobovali prokuratúre a orgánom činným v trestnom konaní problémy pri riešení závažnej trestnej činnosti. „Žijeme v ťažkej dobe, keď sa popierajú základné ľudské práva. Máme aj v politike ľudí, ktorí popierajú holokaust. História nás ma učiť, nemáme ňou žiť. Je našou povinnosťou vyriešiť problém s definíciou holokaustu a definíciou antisemitizmu,“ hovorí predkladateľ uznesenia, predseda parlamentu Andrej Danko. „Je to aj môj osobný záväzok, ktorý som dal svojmu kolegovi a priateľovi, predsedovi Knesetu štátu Izrael J. J Edelsteinovi,“ uviedol.

Národná rada SR bude o danom uznesení rokovať už na najbližšej októbrovej schôdzi. Predseda parlamentu Andrej Danko verí, že nájde širokú podporu nielen koaličných poslancov. „Slovensko je historickým dlžníkom Izraela. Slovensko musí byť príkladom v legislatívnych postupoch pri prijímaní danej normy,“ vyzval na podporu uznesenia predseda zákonodarného zboru.

Viac o téme: AntisemitizmusDefiníciaNR SRAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu