Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Útok medveďa v blízkosti domov! Obec varuje: Roztrhal lesnú zver, zábery nie sú vhodné pre citlivé povahy

(Zdroj: Getty Images)

GÁNOVCE - Obec Gánovce upozorňuje svojich obyvateľov pred výskytom medveďa, ktorý roztrhal lesnú zver v blízkosti domov. Ľudí varuje, aby sa tejto lokalite vyhýbali.

Hrôzostrašný útok na lesnú zver sa stal v obci Gánovce, kde medveď mal roztrhať jelenicu a jelenča. Konkrétne sa pohyboval v blízkosti domov v lokalite medzi sadom a gánovským cintorínom, kde sa im podarilo aj nájsť kadávre zvierat.

archívne video

Medveď v obci Horná Mičiná (Zdroj: Facebook/Obec Horná Mičiná)

Nakoľko ide podľa obce Gánovce o lokalitu, ktorú obyvatelia radi navštevujú, rozhodli sa ich varovať, aby sa jej radšej vyhli. "Je pravdepodobné, že sa medveď pre kadávre bude chcieť vrátiť (tie medzičasom odstraňuje poľovnícke združenie)," poznamenala obec. O prípade už informoval aj Zásahový tím pre medveďa hnedého. 

Zábery nie sú vhodné pre citlivé povahy

Galéria: Medveď roztrhal lesnú zver v blízkosti domov

Obec Gánovce na výskyt medveďa upozorňovala ešte koncom marca na základe informácií od policajného zboru. Vtedy sa mala šelma pohybovať v lokalite známej ako Kožuchovský lesík.

Obce pod Tatrami opäť upozorňujú na výskyt medveďa v blízkosti intravilánu

Obce pod Tatrami opätovne upozorňujú na výskyt medveďa hnedého v blízkosti intravilánu. Samosprávy z Gánoviec a Hozelca v okrese Poprad na sociálnej sieti informovali, že medzi sadom a gánovským cintorínom ostali cez víkend po útoku medveďa kadávre jelenice s mláďaťom.

Obce žiadajú obyvateľov i návštevníkov, aby zvážili pohyb v danej lokalite. Prípad nahlásili zásahovému tímu medveďa hnedého. Samospráva z Gánoviec v pondelok ráno dodala, že medvedicu s mladým videli aj cestujúci o 5.30 h v tzv. Kožuchovskom lesíku pri železničnej zákrute. Taktiež vyzýva na opatrnosť a ostražitosť.

Viac o téme: ZverMedveďGánovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu