Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

Mätúca optická ilúzia pobláznila ľudí: Je takmer nemožné ju vyriešiť, veď pozrite! Podarí sa vám to?

(Zdroj: Reddit/Cloverfieldstarlord)

USA – Staršia optická ilúzia opäť koluje po sociálnych sieťach a ľudia si nad ňou dodnes lámu hlavu. Fotografia zachytáva dve vysoké budovy a mnohí sa snažia prísť na to, ktorá z nich je v popredí záberu. Používatelia sociálnych sietí sa nevedia zhodnúť na odpovedi.

Zdá sa, že budovy sú vedľa seba, ale vzhľadom na perspektívu je ťažké zistiť, ktorá z nich je bližšie k fotoaparátu. Z tohto dôvodu sa používateľ Redditu spýtal: „Ktorá budova je bližšie?“ Množstvo ľudí sa pokúsilo nájsť správnu odpoveď a na zábere odhaliť malé indície, ktoré by tento problém vyriešili. Podarí sa vám to? Nenechajte sa zmiasť prvým dojmom.

Niet pochýb o tom, že používateľov sociálnych sietí optická ilúzia úplne ohúrila. „Toto je jedna z najlepších optických ilúzií, aké som kedy videl,“ uviedol jeden z komentujúcich. Zároveň dodal, že spočiatku bol presvedčený o tom, že v popredí je pravá budova. Keď sa však pozrel lepšie, priznal, že budova vpravo je v skutočnosti v pozadí.

Ďalší komentujúci sa k nemu pridali. „Ak sa pozriete pozorne, budova vľavo jasne prekrýva budovu vpravo,“ napísal druhý. „Ľavá budova blokuje polovicu okien pravej,“ súhlasil tretí. Zdá sa, že je to správna odpoveď. Keď sa pozriete trochu bližšie, je možné identifikovať, kde sa budovy prekrývajú. Všimnite si napríklad okná na budove na pravej strane – zasahujú do nich časti budovy stojacej na ľavej strane, čo naznačuje, že budova naľavo je skutočne v popredí.

Viac o téme: BudovaHlavolamOptická ilúzia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu