Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Pellegrini rieši bývanie počas prezidentského mandátu: Bude rešpektovať odporúčania

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Zvolený prezident Peter Pellegrini bude rešpektovať odporúčania úradu pre ochranu ústavných činiteľov v súvislosti s jeho bývaním počas výkonu prezidentského mandátu. Uviedla jeho hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková.

"Zvolený prezident Peter Pellegrini aktívne komunikuje s úradom pre ochranu ústavných činiteľov v súvislosti s jeho bývaním počas výkonu mandátu. Plne bude rešpektovať ich odporúčania," uviedla Medveď Macíková. Pellegrini sa úradu ujme 15. júna počas slávnostnej inaugurácie.

archívne video

Spoločné vyhlásenie prezidentky Zuzany Čaputovej, zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho a zástupcov cirkví na Slovensku (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Potrebu riešenia otázky bývania troch najvyšších ústavných činiteľov otvoril v uplynulých dňoch minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Plánuje o tom komunikovať s Kanceláriou Národnej rady SR, Kanceláriou prezidenta SR a Úradom vlády SR. Minister považuje za nemysliteľné, aby traja najvyšší ústavní činitelia nemali zabezpečené bývanie spĺňajúce určité bezpečnostné predpisy.

Viac o téme: BezpečnosťBývanie Peter PellegriniPrezident
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu