Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Boj o život v MHD! Záchranárovi pred očami skolaboval jeden z cestujúcich: Z príbehu sa tisnú slzy do očí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

BRATISLAVA – Z obyčajnej cesty domov sa vykľula dramatická záchrana života. Operátor linky 155 smeroval autobusom po náročnej službe domov, keď mu pred očami skolaboval jeden z cestujúcich. Zareagoval okamžite a spolu so záchranármi robili všetko, čo bolo v ich silách, aby pasažiera zachránili. Bohužiaľ, príbeh nemá šťastný koniec.

VIDEO Leteckí záchranári pomáhali vodičovi,ktorý s autom spadol do rokliny

Leteckí záchranári pomáhali vodičovi,ktorý s autom spadol do rokliny (Zdroj: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)

„Nášmu kolegovi z banskobystrického krajského operačného strediska Vladimírovi Dianiškovi skončila ťažká, 12-hodinová služba operátora na tiesňovej linke 155. Cestoval v MHD a zrazu videl, ako jeden z cestujúcich skolaboval. Bleskovo mu skontroloval životné funkcie a zistil, že nedýcha. Spolucestujúci mu pomohli položiť muža na chrbát a začal ho oživovať. Dlhé minúty stláčal hrudník, a to až do príchodu záchranárov. Tí muža zaintubovali a uviedli do umelého spánku,“ opísalo priebeh udalosti Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR.

Čítajte aj: Boj o život pri Rudne nad Hronom: FOTO Žena uviazla v potoku! Išlo o minúty

Žiaľ, tento príbeh nemá šťastný koniec. „Pacient počas prevozu do nemocnice zomrel,“ dodali záchranári na sociálnej sieti. Tí sú na svojho kolegu nesmierne hrdí. „Neváhal ani sekundu, aby pomohol a to mal za sebou náročnú službu s desiatkami volaní s pacientami v tiesni. Pomohol a urobil všetko preto, aby zachránil ľudský život. Keď sme s ním hovorili, skromne povedal, že sa zachoval tak, akoby sa zachoval každý,“ dodali.

Viac o téme: ZáchranaOperátor155
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu