Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Turistom vo Vysokých Tatrách pomáhali horskí aj leteckí záchranári

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: hzs)

VYSOKÉ TATRY – Horskí a leteckí záchranári vo Vysokých Tatrách v sobotu pomáhali slovenskej turistke, ktorá utrpela úraz nohy, a tiež mužovi, ktorý zišiel z turistického chodníka a uviazol. Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke.

Dopoludnia sa s horskými záchranármi skontaktoval slovenský turista, ktorý počas prechodu v oblasti Priečneho sedla stratil orientáciu. „Muž sa z ľadového voľného terénu, kde uviazol, nedokázal samostatne bezpečne vrátiť na turistický chodník,“ uvádza HZS s tým, že zásah vzhľadom na dlhú časovú dostupnosť prevzala posádka leteckých záchranárov z Popradu.

Turistom vo Vysokých Tatrách
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: hzs)

Popoludní zasahovali horskí záchranári z Vysokých Tatier opäť v súčinnosti s Vrtuľníkovou záchrannou zdravotnou službou (VZZS). Pri zostupe zo Slavkovského štítu, v oblasti nad Maximiliánovou vyhliadkou, si úraz dolnej končatiny spôsobila 30-ročná žena. „Posádka VZZS so záchranárom HZS na palube smerovala k zranenej. Po prílete boli záchranár HZS spolu s lekárom VZZS vysadení pri pacientke za pomoci palubného navijaku. Po ošetrení a zafixovaní končatiny smerovala posádka s pacientkou na heliport do Starého Smokovca,“ dodali horskí záchranári s tým, že turistku následne odovzdali privolanej posádke rýchlej zdravotnej služby.

Viac o téme: TuristiHorskí záchranáriLeteckí záchranári
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu