Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Bláznovstvo Slovákov vo Švajčiarsku: Kvôli cigarete zmeškali vlak, muž (62) to dal na Tarzana

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Instagram/tabibitoninaritai)

ZÜRICH - Dvaja slovenskí pasažieri "Railjet 166" cestovali v nedeľu z Viedne do Zürichu, keď na stanici vo švajčiarskom Buchse vystúpili z vlaku a fajčili cigaretu na peróne. Neskoro si však všimli, že ich spoj sa už hýbe, a tak sa jeden z nich podujal na veľmi riskantný manéver. Nakoniec skončil v rukách polície.

Slovák má na svedomí kuriózny zásah polície v Rakúsku: Takýto prípad snáď ešte ani nemali

Podľa portálu FM1 Today 62-ročný muž naskočil medzi posledný vozeň určený na prepravu osôb a lokomotívu a zostal stáť na magnetických nárazníkoch. Hovorca kantonálnej polície v St. Gallene Hanspeter Krüsi uviedol, že rušňovodič si všimol, že sa niečo deje, až keď sa "čierny pasažier" chcel dostať do dverí, ale boli zatvorené. Neplánovane preto zastavil v Trübbachu.

Slovák, žijúci vo Švajčiarsku, sa podľa polície pre tento neuvážený čin rozhodol kvôli batožine, pretože sa obával, že sa k nej už v Zürichu nedostanú.

Bláznovstvo Slovákov vo Švajčiarsku:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Druhý muž, ktorý zostal na nástupišti, zašiel na policajnú stanicu v Buchse a zamestnancov informoval o tom, čo sa mu prihodilo. "Spočiatku povedal len toľko, že jeho batožina je stále v zmeškanom vlaku," uvedol Krüsi. Až neskôr sa podelil aj o odvážnu akciu svojho krajana.

Našťastie ten sa pri incidente nezranil, no mohol spadnúť medzi vagóny a v takom prípade by boli následky oveľa horšie. Polícia muža zatkla a prokuratúra teraz posúdi, či išlo o trestný čin a či Slováka obviní.

Viac o téme: VlakSlováciŠvajčiarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu