Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slovák má na svedomí kuriózny zásah polície v Rakúsku: Takýto prípad snáď ešte ani nemali

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

VIEDEŇ/BRATISLAVA - Kuriózny prípad zaznamenala v sobotu popoludní polícia v Dolnom Rakúsku. Jej hlavným aktérom sa stal Slovák (26), ktorému sa podarilo uviaznuť v bahne v ramene Dunaja a nedokázal sa sám vyslobodiť. Nakoniec musel telefonicky požiadať o pomoc. Nezvyčajný incident mal však dobrý koniec.

Slovenský multimilionár mal kradnúť v Rakúsku: Bublina spľasla, verdikt súdu je jasný

Podľa portálu krone.at spadol mladý muž do ramena Dunaja a zaboril sa do bahna až po pás, takže sa nevedel sám pohnúť dopredu ani dozadu a dostať sa späť na breh. Neostávalo mu teda nič iné, ako požiadať o pomoc.

Polícia prijala núdzový telefonát približne o 17-tej hodine v sobotu popoludní a pustila sa do hľadania. Dvaja policajti Christian E. a Raphael S. nešťastníka po hodine a pol našli asi dva kilometre od Hainburgu na pravom brehu Dunaja.

Slovák vďačí za záchranu týmto dvom mužom.
Zobraziť galériu (2)
Slovák vďačí za záchranu týmto dvom mužom.  (Zdroj: LPD NÖ)

Pri záchrane použili klasickú metódu reťaze a mladíka sa im podarilo vytiahnuť z bahna na pevnú zem. Slovák sa pri incidente nezranil a mohol z autobusovej stanice v Hainburgu odcestovať späť domov.

Portál vienna.at dodal, že podľa vlastných slov kráčal mladík pešo smerom na Hainburg, keď sa pošmykol a spadol do koryta. Bližšie okolnosti bizarného príbehu nie sú známe.

Viac o téme: BahnoPolícia DunajSlovákHainburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu