Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Pokazená vlaková súprava v Nemecku: Horúčavy z nej urobili hotové peklo, veľká evakuácia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

ESSEN - Z vlakovej súpravy súkromného prepravcu, ktorá krátko po opustení hlavnej železničnej stanice v nemeckom Essene uviazla na trati po poruche motora, evakuovali vo štvrtok popoludní za úmornej horúčavy približne 300 cestujúcich. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu nemeckej Spolkovej polície.

Trať v smere na Mülheim uzavreli, vlaková súprava na ňom stála ešte hodiny. Štyrom dospelým a jednému bábätku museli poskytnúť pomoc lekári po narušení funkčnosti kardiovaskulárneho systému, ich zdravotný stav si však nevyžiadal hospitalizáciu.

Cestujúci podľa internetového vydania regionálneho periodika WAZ informovali, že vo vlaku nefungovala klimatizácia a bolo v ňom extrémne horúco. K evakuácii došlo po dvoch hodinách od zastavenia súpravy, pasažieri si dovtedy pomáhali vzájomne vodou.

Už v stredu večer strávilo nedobrovoľne vo vlakovej súprave ICE na trati medzi Rotenburgom a Verdenom v spolkovej krajine Dolné Sasko viac ako tri hodiny 450 cestujúcich, a to bez funkčnej klimatizácie. Príčinou bolo poškodenie elektrického vedenia vyvráteným stromom.

Informovali o tom vo štvrtok v internetových vydaniach denník Bild a lokálne periodikum Weser-Kurier. Po vyše troch hodinách vlak pokračoval v ceste, výška teploty v súprave nie je známa.

Viac o téme: VlakEvakuáciaHorúčavyNemeckoEssen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu