Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Haraburdy, ktoré zarábajú: V skladoch nachádzajú poklady za desaťtisíce!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Auction Hunters)

BRATISLAVA – Aj vám sa stalo, že ste sa na povale u starých rodičov prehrabávali v škatuliach plných nepoužívaných predmetov, na ktoré sa už dávno zabudlo a nechápali ste, ako sa tam tie skvelé veci vôbec dostali? Pre niekoho zbytočnosti vhodné akurát tak do koša, pre iného poklad.

 
V Amerike je zvykom, že ľudia svoje „zbytočnosti“ uskladňujú v prenajatých skladovacích jednotkách, ktoré po čase prepadnú, keď si z nich dlho nevyzdvihnú svoj majetok, a potom sa stávajú ostrovom pokladov pre lovcov zabudnutých vecí, akými sú aj Clinton „Ton“ Jones a Allen Haff.

Každý deň sa v Amerike dostávajú do verejnej dražby tisíce opustených skladovacích jednotiek a Ton s Allenom musia byť pri tom! Cestovanie týchto dvoch profesionálnych hľadačov mapuje relácia Hľadači pokladov na aukciách. Ton Jones, expert na historické zbrane a staré meny a Allen Haff, predajca starožitností, putujú za aukciami po celej Južnej Kalifornii.
 

Pozlátené zbrane aj woodoo predmety


V januári môžete na stanici Discovery Channel sledovať už tretiu sériu programu Hľadači pokladov na aukciách, v ktorej sa netradiční nákupcovia obsahu skladovacích jednotiek Allen Haff a Ton Jones vypravia z aljašskej tundry do havajských trópov hľadať najvzácnejšie predmety Ameriky. Ton a Allen chcú maximálne vyťažiť zo svojich objavov, ku ktorým okrem iného patrí športové vybavenie, klasické hracie automaty, zbrane z americkej občianskej vojny, veteránske hot rody, starožitný koč a dokonca truhla s predmetmi k praktizovaniu woodoo.

Dvojici sa tak v jednej z častí podarilo získať brokovnicu s pozlátenou spúšťou, keď za skladovaciu jednotku zaplatili 2 975 dolárov a v aukcii ju predali za neuveriteľných 20 570 dolárov. Zarobili tak 17 595 dolárov.

Haraburdy, ktoré zarábajú: V
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Auction Hunters)

 
Allen Haff a Ton Jones sprevádza divákov celým procesom dražby a výhry skladovacích jednotiek, posudzovania nájdených položiek a predaja najlukratívnejších a najzaujímavejších kúskov expertom alebo zberateľom.

Nákup obsahu skladovacích jednotiek na aukcii však môže predstavovať aj veľký hazard. Súperenie s ďalšími neblaho preslávenými hľadačmi pokladov, gamblermi a neodbitnými záujemcami znamená, že dvojica „lovcov pokladov“ musí peniaze najskôr minúť, aby nejaké zarobila. Otázkou je, či budú za to ich posledné objavy stáť.

VÝZVA: Pošlite nám fotografie "pokladov", ktoré ukrývate vo vašich pivniciach, na povalách či v skladoch a ktoré majú svoje slávne časy už dávno za sebou na adresu sutaz@topky.sk. Nezabudnite popísať, na čo predmety slúžili. Pre víťaza, o ktorom rozhodnete v ankete, máme pripravený fotoaparát.
 

Haraburdy, ktoré zarábajú: V
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Auction Hunters)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu