Sobota27. júl 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

V obľúbenej turistickej destinácii sa po uliciach preháňal tiger: Zaútočil aj na miestnych obyvateľov!

Mláďa tigra sa preháňalo po uliciach, zaútočilo aj na niekoľkých miestnych obyvateľov
Mláďa tigra sa preháňalo po uliciach, zaútočilo aj na niekoľkých miestnych obyvateľov (Zdroj: X/@ThaiEnquirer)

BANG PAKONG – Obyvateľov okresu Bank Pakong v Thajsku prekvapila priamo v uliciach šelma. Polícii prítomnosť tigra nahlásil 21-ročný mladík, ktorý zviera našiel pred svojím domom.

Mláďa tigra zaútočilo na niekoľkých obyvateľov a dokonca pohrýzlo aj členov záchranného tímu, ktorí sa snažili priblížiť a odchytiť ho. Z dostupných informácií vyplynulo, že išlo o mláďa, ktoré utieklo svojmu majiteľovi, ktorý ho mal nelegálne v držbe, informujú thajské médiá. Ten spočiatku tvrdil, že ide o ligra, teda mláďa leva a samice tigra, a pruhy má "nakreslené", a to z dôvodu, že zákon sa týmito druhmi zvierat nezaoberá. Jeho snaha vyhnúť sa trestnému stíhaniu ale bola márna.

Generálny riaditeľ odboru národných parkov a voľne žijúcich živočíchov uviedol, že tigrovi chýbal mikročip a dokumenty, ktoré by preukazovali legálne vlastníctvo. Tie, ktoré majiteľ predložil boli sfalšované. Majiteľ sa v minulosti už dostal do konfliktu s políciou, keď bol obvinený z obchodovania s tigrami. Po incidente sa nakoniec majiteľ sám priznal príslušným orgánom a aktuálne prebieha vyšetrovanie.

Viac o téme: TigerThajskoútok tigra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu