Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Tragédia na predvolebnom podujatí! Priamo pod politikmi sa zrútilo pódium: Hlásia deväť obetí

V Mexiku sa zrútilo pódium, na ktorom sa konala predvolebná kampaň v štáte Nuevo León Zobraziť galériu (3)
V Mexiku sa zrútilo pódium, na ktorom sa konala predvolebná kampaň v štáte Nuevo León (Zdroj: AP Photo/Alberto Lopez)

MEXIKO - Deväť ľudí vrátane dieťaťa zahynulo a ďalších viac ako 60 utrpelo zranenie, keď sa zrútila konštrukcia scény, na ktorej vystupoval jeden z kandidátov v mexických prezidentských voľbách. Podľa agentúr o tom informoval guvernér štátu Nuevo León, kde sa nešťastie stalo.

Na pódiu sa v tej chvíli k davu prihováral prezidentský kandidát Jorge Álvarez Máynez, ktorý sa podľa agentúry AP musel dať pred padajúcou konštrukciou na útek. Neskôr uviedol, že vyhľadal lekárske ošetrenie a je v poriadku. Mexické úrady predtým uviedli, že pri incidente zahynulo päť ľudí a 15 ich bolo zranených, podľa poslednej bilancie je mŕtvych deväť a zranených 63.

archívne video

Kampaň, ktorá si ctí kvalitu a chuť domoviny (Zdroj: RYBA Košice)

Nešťastie sa udialo v stredu večer miestneho času v meste San Pedro Garza García na predmestí Monterrey. Konštrukcia sa zrútila kvôli silnému poryvu vetra, píše AP. Podľa úradov potom pod ňou ľudia zostali uväznení. V areáli parku, kde sa akcia konala, potom zasahovali vojaci aj policajti. Mexický prezident Andrés Manuel López Obrador v príspevku na sociálnej sieti napísal, že "posiela objatie rodinným príslušníkom a priateľom obetí".

Na videu z incidentu zverejnenom na sociálnych sieťach je možné pozorovať, ako Máynez stojí na pódiu a dav skanduje jeho meno. Následne sa však rozbehol keď zbadal, ako sa na neho rúti veľká obrazovka a konštrukcia.

Tragédia na predvolebnom podujatí!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: AP Photo/Alberto Lopez)

Prezidentské voľby v Mexiku sa konajú 2. júna. Poslanec Jorge Álvarez Máynez z menšej stredoľavej strany Občianske hnutie má len malú šancu stať sa novou hlavou štátu, podľa prieskumov verejnej mienky je na treťom mieste. Ľudia budú vyberať aj členov oboch komôr parlamentu a obecných zastupiteľstiev. Najväčšia šanca stať sa novou hlavou Mexika má Claudia Sheinbaumová z vládnej ľavicovej strany Morena, ktorá bola do vlaňajška starostkou mexickej metropoly.

Viac o téme: PoliticiTragédiaPódiumZrútilo saMexikoPredvolebné podujatie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu