Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

Šok v aquaparku! Streľba v Michigane si vyžiadala zranených, strelec sa zabil

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/WXYZ)

DETROIT - Desať zranených, vrátane detí, si vyžiadala streľba v sobotu večer v mestskom aquaparku neďaleko Detroitu. Polícia incident označila ako náhodnú streľbu.Policajti vystopovali podozrivého, obkľúčili ho a pokúsili sa s ním nadviazať kontakt, ale dotyčný spáchal samovraždu. Informuje správa agentúry Reuters.

Podozrivý bol v sobotu neskoro večer stále na slobode, ale podľa predpokladu polície sa skrýval v neďalekom dome. Na mieste činu sa našla zbraň. Neznámy muž vystúpil z vozidla pred aquaparkom Brooklands Plaza Splash Pad v meste Rochester Hills v štáte Michigan a vypálil asi 30 rán z deväťmilimetrovej poloautomatickej pištole značky Glock, uviedol na tlačovej konferencii šerif Michael Bouchard.

archívne video

Po rokovaní Bezpečnostnej rady SR (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

V zmätku podľa Boucharda ľudia padali a boli zasahovaní, keď sa snažili utiecť. "Hrozné veci, ktorých sme bohužiaľ my, ktorí pracujeme ako ochrancovia zákona, už videli až príliš veľa," poznamenal šerif. Útočník podľa svedkov vyzeral pokojne a nebol na behz, v pokoji sa vraj po streľbe vrátil k svojmu vozidlu. Práve nájdenie tohto auta o niečo neskôr pomohlo policajtom určiť, kde sa strelec ukrýva.

Šok v aquaparku! Streľba
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Katy Kildee/Detroit News )

Podľa polície, ktorá pôvodne informovala o piatich postrelených, nebolo bezprostredne jasné, či došlo k obetiam na životoch. Mesto Rochester Hills sa nachádza približne 50 kilometrov severne od Detroitu. Blízka obec Oxford Township bola v roku 2021 dejiskom masovej streľby na škole, kde vtedy 15-ročný študent zabil štyroch spolužiakov a zranil ďalších šesť a učiteľa.

Šok v aquaparku! Streľba
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/WXYZ)

Streľba z roku 2021

"Je to pre nás v okrese Oakland očividná rana," povedal Bouchard s odvolaním sa na smrtiacu masovú streľbu na strednej škole v Oxforde v novembri 2021, kde vtedy pätnásťročný mladík zastrelil štyroch spolužiakov a niekoľko ďalších ľudí zranil. Rochester leží asi 24 kilometrov od Oxfordu. "Prešli sme toľkými tragédiami," povedal šerif. "Viete, my ani úplne nerozumieme tomu, čo sa stalo v Oxforde. A teraz tu čelíme ďalšej tragédii, "dodal.

Tento rok v apríli súd poslal na desať až 15 rokov do väzenia oboch rodičov Ethana Crumbleyho, ktorý zastrelil štyroch svojich spolužiakov. Vyšetrovatelia po čine zatkli aj jeho rodičov Jamesa a Jennifer Crumbleyovcov a neskôr ich obvinili zo štvornásobného neúmyselného zabitia, pretože nepodnikli kroky, ktoré by krvavému činu zabránili. Ethan Crumbley bol za svoj čin odsúdený vlani v decembri na doživotie bez možnosti predčasného prepustenia.

Viac o téme: AquaparkZraneniaPolícia StreľbaMichiganŠok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu