Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Španielske úrady určili totožnosť štyroch obetí kolapsu reštaurácie na Malorke

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/AP/Francisco Ubilla)

PALMA - Španielske úrady určili totožnosť štyroch ľudí, ktorí prišli o život pri štvrtkovom nešťastí na španielskom ostrove Malorka, kde sa zrútila terasa jednej z reštaurácii v turisticky vyhľadávanej oblasti. Ďalších 16 osôb zostáva hospitalizovaných, informujeme podľa agentúry DPA a servera El Confidencial.

Medzi obeťami na životoch sú dve Nemky vo veku 20 a 30 rokov, 23-ročná Španielka a 44-ročný Senegalčan. Stav siedmich zranených je kritický a zvyšných deviatich vážny, všetci sú však stabilizovaní. Nešťastie sa stalo vo štvrtok približne o 20.30 h v reštaurácii Medusa Beach Club, kde sa zrútila terasa na prvom poschodí. Hasiči za možnú príčinu kolapsu označili preťaženie terasy.

Španielske úrady určili totožnosť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP/Francisco Ubilla)

Na mieste zasahovali hasiči, polícia aj s použitím leteckej techniky a špecialisti z oblasti mestského plánovania. Miestne úrady vyhlásili trojdňový smútok. Medusa Beach Club je diskoklub na promenáde pri pláži, ktorý ponúka aj jedlá, píše El Confidencial. Prvé nadzemné podlažie sa prepadlo na prízemie, kde v tom čase mnohí hostia konzumovali večeru, píše španielsky denník El País. Okolité bary a obytné budovy evakuovali.

Viac o téme: ReštauráciaKolapsŠpanielskoMalorka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu