Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Moderátorka sa rozplakala pri rozhovore s Ukrajincom: Takto zistil, že jeho DETI SÚ MŔTVE!

Erin Burnett Zobraziť galériu (4)
Erin Burnett (Zdroj: CNN)

ATLANTA - Vojna na Ukrajine mnohých ľudí pripravila o príbuzných. Serhiy Perebyinis, ktorý bol oddelený od svojej rodiny, sa s manželkou dohodol, ako sa bude s ich deťmi evakuovať. No na ďalší deň spoznal ich mŕtve telá ležiace na chodníku na fotografii na sieti Twitter. Moderátorka Erin Burnett jeho rozprávanie neustála.

Konflikt na Ukrajine zapĺňa spravodajstvo po celom svete. Okrem informácií o dianí u nášho suseda však prinášajú médiá aj príbehy jednotlivých ľudí, ktorých sa invázia dotýka. 

Pre CNN prehovoril Serhiy Perebyinis, ktorý prišiel o svoju ženu a deti. 43-ročný muž trávil čas u svojej nevládnej matku, o ktorú sa staral, keď došlo k bombardovaniu mesta Irpiň. Tetiana a deti sa skryli do pivnice a neskôr sa chceli evakuovať do Kyjeva. 

 

Posledný hovor s manželom prebehol o desiatej večer a na druhý deň sa žena dala na útek. „Konvoj, ku ktorému sa plánovala pripojiť bol však ostreľovaný. Potom išla pešo k mostu, aby sa pokúsila utiecť,” opísal Serhiy. 

Keď sa Tetiane nemohol dovolať, začal zisťovať polohu jej telefónu a keď mu zariadenie ukázalo nemocnicu, vedel, že je zle. Požiadal teda priateľov, aby tam zašli a zistili, čo je s jeho rodinou. A potom prišlo to najhoršie. „Na Twitteri boli správy o mŕtvej rodine. A potom som uvidel fotografiu na Twitteri a spoznal som moje deti. Spoznal som ich veci, ich oblečenie a zavolal som priateľom, aby som im oznámil, že deti sú mŕtve, ich telá ležia na chodníku,” prerozprával tie najťažšie chvíle. 

Práve pri téme detí moderátorka nedokázala udržať viac svoje emócie. Do očí jej vstúpili slzy a potrebovala moment na upokojenie, aby bola vôbec schopná položiť otázku. Hlas sa triasol aj žene, ktorá prekladala mužove slová do angličtiny. 

Moderátorka sa rozplakala pri
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: CNN)

Moderátorka sa rozplakala pri
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: CNN)

Moderátorka sa rozplakala pri
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: CNN)

Viac o téme: Vojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu