Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Gombitová: Odhaľovanie tajomstiev jej trápení!

Marika Gombitová a lekárka Miloslava Štelclová. Zobraziť galériu (4)
Marika Gombitová a lekárka Miloslava Štelclová.

BRATISLAVA – Otvárajú Pandorinu skrinku! Nová kniha o Marike Gombitovej (52), ktorá sa o pár dní dostane na pulty predajní, zasahuje aj do jednej z najcitlivejších oblastí speváčkinho života – zotavovania sa v rehabilitačnom centre po ťažkej autonehode. Čo sa počas obdobia plného depresií odohrávalo v Marikinom vnútre?

Českí autori Miroslav Graclík a Václav Nekvapil vo svojej knihe s príznačným názvom Marika Gombitová rozoberajú aj obdobie, počas ktorého sa speváčka zotavovala z následkov autohavárie v českom rehabilitačnom centre v Kladrubech.

Publikáciu, ktorú Marika Gombitová neautorizovala, označujú jej prívrženci za prostriedok, vďaka ktorému chceli autori zarobiť na speváčkinom mene. Odhliadnuc od týchto okolností, je veľká pravdepodobnosť, že dielo vzbudí na Slovensku po 10. novembri rozruch – vtedy sa totiž dostane na pulty predajní. Dôkazom, že ide naozaj o pikantné informácie z Marikinho súkromia, môže byť aj úryvok z knihy, ktorý topky.sk exkluzívne získali.

Otvorene v ňom spomína lekárka MUDr. Miloslava Štelclová na obdobie, keď mala za pacientku Mariku Gombitovú. V tom čase pôsobila odborníčka vo vychytenom zariadení v Kladrubech. Práve tam sa osobne spoznala s Marikou. Vnímala ju ako krásnu krehkú princeznú, ktorá prišla do centra s tým, že ju tam postavia na nohy. „Pacientom však musíme opatrným spôsobom povedať, že to nie je pravda. Prijať skutočnosť, že nebude môcť chodiť, je veľmi náročné aj pre silnú povahu. Je to veľmi ťažká trauma. Žiaľ, nič sa nedalo robiť,“ vysvetľuje lekárka.

Ako ďalej prezradila, Marika bola silný introvert. Nikdy nedala najavo, že by sa trápila. Na izbe bola sama a vždy, keď robila Miloslava Štelclová vizitu, jednoducho sa usmievala. Pôsobila radostne, ale jej vnútro plakalo.

Už v tom období sa začala Marika uzatvárať čoraz viac do seba. Prestávala komunikovať. Personálu zariadenia dalo vždy veľkú námahu presvedčiť ju, aby prijala návštevy blízkych. „Trápila sa tým, ako vyzerá, že je handicapovaná, že je na vozíčku.“

Ako si doktorka ďalej spomína, Marika zotrvala v zariadení niekoľko mesiacov. Ešte nejaký čas po odchode s ňou komunikovala, no po krátkom období sa speváčka odmlčala. Úplne. Dokonca nereaguje ani na jej listy. „To ticho som sa snažila prelomiť, ale bohužiaľ jej bariéra je tak silná, že to nešlo.“

Miloslava Štelclová však nie je jediná, s kým Gombitová takpovediac odstrihla kontakt a uzavrela sa do seba. Naposledy poskytla rozhovor minulý rok pre rádio Viva. Ďalší, aj keď nepriamy kontakt s verejnosťou, urobila pred pár týždňami – krátko po 52. narodeninách. Fanúšičke Marte Valentovej, ktorá prevádzkuje jej fanklub na internetovej stránke, poslala plagát so svojim podpisom a telefonicky ju ubezpečila, že je v poriadku. Dokonca sa poďakovala za tortu, ktorú jej priaznivci priniesli domov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu