Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Gombitová: Chystajú tajomnú knihu o jej minulosti

Marika Gombitová
Marika Gombitová

BRATISLAVA/PRAHA - Speváčka Marika Gombitová (52) má dnes narodeniny. A práve v týchto dňoch presakujú na verejnosť informácie, že v Čechách o nej chystajú knihu, ktorá odhalí pikantnosti z jej života.

Práce na knihe s príhodným názvom Marika Gombitová v týchto dňoch končia. Na pulty predajní by sa mala dostať v polovici októbra. Jej autori Václav Nekvapil a Miroslav Graclík sľubujú naozaj atraktívne čítanie.

„Okrem niekoľkých raritných materiálov a doteraz nezverejnených fotografií bude v knihe aj farebná príloha a kompletná diskografia toho, čo kedy Marika nakrútila a vydala,“ povedal pre topky.sk Václav Nekvapil.

Ako sme sa ďalej dozvedeli, autori plánujú odtajniť všetky stránky jej života. „Kniha popisuje jej detstvo, slávu, úspech, sklamanie, lásku a aj samotu a izolovanosť,“ dozvedáme sa. Informácie získavali od mnohých známych osobností, rozoberajúcich zážitky s Marikou Gombitovou. Okrem ľudí zo šoubiznisu oslovili aj jej známych, kamarátov z detstva a rodinných príslušníkov.

Samotná speváčka o knihe vie, ale na tvorbe jej obsahu sa nijak nepodieľala. „Niekoľkokrát sme ju kontaktovali dopisom, telefónom či prostredníctvom jej manažéra. Žiaľ, nepodarilo sa nám s ňou spojiť,“ povedal Václav Nekvapil.

Gombitová nekomunikuje

Posledný rozhovor, ktorý speváčka poskytla pre verejnosť, bol odvysielaný minulý rok v septembri. Marika ho poskytla pre rádio Viva. Dokonca vtedy nahrala aj pochmúrnu skladbu s názvom Tak som chcela všetkých milovať. Odvtedy sa opäť uzavrela do svojho sveta medzi múry petržalského bytu. Topky.sk prinášajú prepis minuloročného rozhovoru.

Marika, aký je to pocit, počuť svoju novučičkú pesničku z rádia?
Tie pocity sú rôzne, počujem ju takto prvýkrát, v tejto mixáži.

Takže ste spokojná s touto podobou?
Ja len strašne verím, že sa to pochopí správne, že to nie sú moje osobné pocity, ale čisto profesionálna výpoveď. Je to pesnička z muzikálu Adam Šangala. Verím, že sa to bude páčiť. Venujem to všetkých mojim fanúšikom. Týmto im veľmi pekne ďakujem za priazeň a chcem im, že ich mám veľmi rada.

Kamil Peteraj hovoril, že vám z muzikálu ponúkli viac pesničiek. Prečo ste si vybrali práve túto?
Bol to spontánny pocit. Mala som osem piesní, z toho asi štyri duetá. Jednoducho tak.

Je toto prvá lastovička, máte v úmysle vyjsť aj s novými skvelými vecami na svetlo?
Neviem, či budú skvelé, ale pracujem na svojich pesničkách, predovšetkým sa venujem tým, na ktorých sme pracovali dosť dlho... Ale potom sa nám prerušilo nahrávanie, z čoho som bola trošku smutná, že sme nedokončili celý muzikál. Boli sme zaneprázdnení a môj zdravotný stav to tiež nedovoľoval.

Miro Žbirka hovoril, že máte doslova plné zásuvky nových pesničiek a vraj skvelých...
Pesničky mám, ale stále opakujem, že neviem, či budú skvelé, ale verím, že sa budú dobre počúvať. Stále sporadicky pracujem a verím, že sa mi to bude dariť ďalej a že budem spievať, pretože to mám veľmi rada a teším sa strašne na ľudí, na vás všetkých.

Kamil Peteraj: Marika ty si určite ešte chcela pozdraviť všetkých poslucháčov a najmä divákov, ktorí sledovali Hit storočia. Myslím, že sa ťa to veľmi dotýkalo a myslím, že si bola veľmi rada, že si dostala takú priazeň.
Špeciálne ďakujem za každý jeden hlas od divákov, ktorí sledovali Hit storočia. Na to som zabudla, prepáčte mi. Ďakujem za všetku podporu vo všetkých anketách, hoci ma nevidíte, som tu a nezabudla som na vás. Ak som na niečo zabudla, Kamil, prosím, pripomeň mi, pretože mám trochu trému.

Kamil Peteraj: Všetci máme trému, aj my tu na druhom konci tejto linky, panuje tu veľké vzrušenie. Ja som veľmi rád, že si sa ozvala a že si povedala niečo veľmi podstatné aj k tejto pesničke a hlavne je dôležité, že aspoň vyvrátiš všetky tie domnienky, ktoré sa často okolo teba vytvárajú... A bol by som rád, keby si ty povedala, že žiješ svojím síce uzatvoreným, ale plnohodnotným životom, pretože to je veľmi dôležité. A druhá vec je tá, že ty nemusíš, ty môžeš a my to všetci rešpektujeme.
Chcela by som povedať, že žijem celkom pekným životom, aj keď som tu zavretá, ako hovoríte všetci. Nie sú to štyri steny. Ale stojí za to zabojovať každý deň. Myslím, že to robím, statočne a rada. Aj keď, ako mi raz Kamil povedal, že si bojovníčka, ale bojovať nemôžeš sama, pretože to nebude úspešné. Ale ja sa veľmi snažím, to sa tiež asi cení. A chcem povedať všetkým, že stojí za to pri každom probléme zabojovať a tešiť sa zo života. Ale chcem len poprosiť, ak je to trošičku možné, veľký pán bulvár, aby ma trošičku šetril. Pretože ono sa to potom tu doma veľmi ťažko číta a prežíva. A z toho vznikajú ani nie depresie, ktoré ja nemám, o ktorých sa píše, ale také traumy a môžu z toho vzniknúť nejaké diagnózy. A to by som veľmi nerada. Myslím hlavne na svoje zdravie a potrebujem mať každý deň pokoj. Aby som mohla spievať, aby som mohla byť s vami čo najskôr, tak by som poprosila trošku pokoja, za čo vopred veľmi pekne ďakujem.





Marika Gombitová a Miro Žbirka - Nespáľme to krásne v nás


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu