Sobota27. júl 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Mrazivé detaily záhadného únosu ženy (24): Vyšetrovatelia našli dôležité VIDEO! Po tomto sú však bezradní

(Zdroj: X/FindJennKesse)

ORLANDO - Po dlhých rokoch sa opäť objavili detaily týkajúce sa zmiznutia dvadsaťštyriročnej Jennifer Kesseovej. Tento raz sa nimi zaoberala moderátorka Christina Randallová. Vo svojom podcaste poukázala aj na video, ktoré by mohlo objasniť detaily nevyriešeného prípadu z roku 2006. Preskúmaním tohto dôkazu sa zaoberali aj FBI a NASA.

Prípad zmiznutia Jennifer Kesseovej, ktorú zrejme uniesli zo stráženej uzavretej komunity, nie je vyriešený ani po 18 rokoch. Na záberoch z priemyselných kamier je síce vidieť, ako sa niekto zbavuje auta obete, ale neexistuje jediný jasný obraz jeho tváre. Obľúbená finančná manažérka zmizla 24. januára 2006 ráno, krátko po návrate z luxusnej dovolenky na Panenských ostrovoch. Známa bola tým, že veľmi dbala na svoju osobnú bezpečnosť. To bol dôvod, prečo si kúpila nehnuteľnosť v exkluzívnej uzavretej komunite v Orlande na Floride. Moderátorka Christina Randallová vo svojom podcaste vysvetlila, že Jennifer bola poslednou osobou, o ktorej by ste predpokladali, že sa stane obeťou zločinu.

„Bolo o nej známe, že si vždy zamykala dvere, okná a dokonca niekomu zavolala, aj keď išla sama do obchodu. Zdalo sa, že si dobre uvedomovala situáciu a všimla by si, ak by sa dialo niečo zvláštne,“ priblížila Randallová. Správcom bytového komplexu sa sťažovala, že keď kráčala k autu, pokrikovali na ňu stavbári, ktorí rekonštruovali jeden z bytov. Po jej zmiznutí detektívi niektorých z nich vypočuli, ale údajne sa im od nich nepodarilo získať veľa informácií. Randallová pokračovala: „Jej bytový komplex prechádzal rozsiahlou rekonštrukciou, takže v okolí bolo veľa stavebných robotníkov. A nielen to. Komplex im údajne umožnil bývať v neobývaných bytoch.“ Ukázalo sa, že neexistujú žiadne záznamy o tom, akí robotníci tam boli a kedy.

„Jennifer dokonca niekoľkokrát povedala svojej rodine, že sa ju neustále snažili zbaliť a upútať jej pozornosť, čo ju veľmi znepokojovalo. Nanešťastie bola medzi vyšetrovateľmi a stavebnými robotníkmi jazyková bariéra, takže keď ich išli vypočuť, neboli schopní s nimi komunikovať,“ uviedla ďalej moderátorka podcastu. Namiesto toho sa presunuli k výsluchu Jenniferinho priateľa. Čoskoro ho však zo zoznamu podozrivých vyradili. Podobné to bolo aj s bývalým priateľom, ktorý jej viackrát písal správy a prosil ju, aby obnovila ich vzťah. Polícii dal nakoniec najlepšiu stopu obyvateľ iného bytového komplexu, ktorý nahlásil, že videl auto zodpovedajúce opisu vozidla nezvestnej ženy.

Randallová uviedla: „Vyšetrovatelia boli nadšení, keď si uvedomili, že v tomto bytovom komplexe sú priemyselné kamery a tie monitorovali časť parkoviska, kde bolo auto zaparkované.“ Ukázalo sa však, že videozáznam nebol veľmi užitočný. „Bolo na ňom vidieť, ako neznáma osoba opustila auto nezvestnej približne o 12:00 v deň, keď zmizla. Nikto z rodiny a priateľov tohto človeka nespoznal, ale mohlo to byť aj preto, že črty jeho tváre boli na videu veľmi nejasné,“ vysvetlila ďalej. Záznam bol pomerne nekvalitný a kamera bola nastavená tak, aby zachytávala obraz každé tri sekundy, namiesto toho, aby nahrávala video v plnom rozsahu. Záhadná osoba, ktorá zaparkovala auto, nebola Jennifer a jej tvár v každom zábere zakrýval stĺpik plota. Vyšetrovateľ preto označil ako osobu za „najšťastnejšieho žijúceho podozrivého“.

Oslovení boli aj odborníci z NASA, aby sa pokúsili video vylepšiť, ale bez väčšieho úspechu. Jeden z pravdepodobných podozrivých bol prepustený po tom, ako prešiel testom na detektore lži: „Detektívi v skutočnosti dostali tip od niekoho z bytového komplexu. Ten im oznámil, že si myslí, že osoba na videozázname z bezpečnostnej kamery je robotník, ktorý tam pracoval pod menom Chino,“ prezradila Randallová. „Vyšetrovatelia sa dozvedeli, že tento muž v skutočnosti pracoval v Jenniferinom byte týždeň pred jej zmiznutím,“ dodala. Vzbudil záujem detektívov, pretože niekoľko rokov po jej zmiznutí bol vo väzení za sexuálne napadnutie, ale policajti nedokázali nájsť dostatok dôkazov, ktoré by ho spájali s únosom. „Detektívi išli do väzenia a vypočuli ho. Nakoniec urobili test na detektore lži a Chino ním prešiel, takže vyšetrovanie pokračovalo ďalej,“ uviedla Randallová.

V roku 2018 zažalovala rodina nezvestnej úrady v Orlande a žiadala, aby im boli poskytnuté všetky zhromaždené dôkazy. Jenniferin strýko, Bill Gilmour, v roku 2023 povedal, že polícia im oznámila, že v súvislosti s jej autom nezistili nič dôležité. Randallová uviedla, že záznamy sa napokon podarilo získať jej súrodencom. Uvádza sa v nich, že v aute odobrali DNA, o čom vyšetrovatelia mlčali. Polícia poskytla aj predtým nezverejnené fotografie z miesta činu, na ktorých je Jenniferino auto. Na snímkach bolo údajne vidieť prach zo stavby a „stopy zápasu“ na kapote auta. Rodina sa nevzdala a pátra ďalej. Polícia v Orlande ju aj naďalej eviduje ako nezvestnú a ohrozenú.

Viac o téme: ZmiznutieZáhadaJennifer Kesse
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu