Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Rasťo, malý Tomáško by mal dnes narodeniny...

Rasťo Žitný, Tomáško Žilavý Zobraziť galériu (4)
Rasťo Žitný, Tomáško Žilavý

ROHOŽNÍK – Šesť sviečok na torte už nesfúkne! Nebyť osudného dňa - 29. júna a zbesilej jazdy markizáckeho moderátora Rasťa Žitného (31), dnes by Tomáško Žilavý (†5) rozbaľoval darčeky. Prinášame prehľad udalostí den po dni, ktoré sa diali po tragickej nehode.

Asi najťažšie chvíle dnes prežíva rodina Žilavých odvtedy, ako pochovali svojho syna Tomáška. Práve v tento deň, 8. augusta, by mal totiž ich milovaný chlapec, vnuk, či braček narodeniny. Hračky, z ktorých by sa za iných okolností radoval ako každé iné dieťa, skončili pri jeho hrobe.

Je to už viac ako mesiac, čo sa v priebehu niekoľkých sekúnd zmenili životy dvoch rodín: Žitných a Žilavých. A rovnako tak aj ich blízkych priateľov.

Čo všetko sa odvtedy udialo? Prinášame prehľad udalostí deň po dni:

29. 6. 2008 – Rasťo Žitný zrazil pri Rohožníku pri Malackách dvoch cyklistov. Malý Tomáško následkom nehody podľahol. Jeho otec skončil so zraneniami v nemocnici v Malackách. Markizáckeho moderátora previezli vrtuľníkom na bratislavské Kramáre.

30. 6. 2008 – Polícia začala voči Rasťovi Žitnému trestné stíhanie. Hrozí mu päť rokov väzenia a čaká ho séria náročných operácií.

3. 7. 2008 – Policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie za prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví voči Rasťovi Žitnému.

3. 7. 2008 – Celý Rohožník smúti. Rodina Žilavých pochovala Tomáška. Nad jeho hrobom bdie malý anjelik.

5. 7. 2008 – Moderátora prebrali z umelého spánku.

25. 7. 2008 – Po necelom mesiaci v nemocnici sa tvár markizáckeho spravodajstva stavia na vlastné nohy. Na bratislavských Kramároch urobil prvé krôčiky za pomoci špeciálneho zariadenia G-aparátu, tzv. chodítka.

28. 7. 2008 – Rasťa Žitného previezli z nemocnice do rehabilitačného centra Kováčová, kde sa zotavuje zo zranení spôsobených autonehodou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu