Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Spravodlivosť pre Sebinka (†3): Sestry a lekárky z nitrianskej nemocnice sú VINNÉ! S rozsudkom nesúhlasia

Sebastián zomrel v nitrianskej nemoncici pred piatimi rokmi Zobraziť galériu (3)
Sebastián zomrel v nitrianskej nemoncici pred piatimi rokmi (Zdroj: FB/Spravodlivosť pre Sebinka)

NITRA - Malého Sebastiánka (†3) hospitalizovali v nitrianskej nemocnici v januári 2017. Sebinko, ako ho jeho rodina volala, mal podozrenie na cukrovku. Po necelom dni hospitalizácie, však chlapček v nemocnici zomrel. Dnes súd rozhodol, že sestry a lekárky sú vinné. Rozsudok nie je právoplatný.

Prípad smrti malého Sebastiánka sa rieši už niekoľko rokov. Obžalované sú dve lekárky a dve sestričky. Dnes ich Okresný súd v Nitre uznal vinnými. Informoval o tom portál mynitra.sme.sk. Sebastiána hospitalizovali v nitrianskej nemocnici pred piatimi rokmi. Po 16-hodinách v nej zomrel na opuch mozgu. 

Podľa znaleckého posudku nebola Sebastiánovi poskytnutá správna infúzna a inzulínova liečba a nebol ani dostatočne sledovaný jeho klinický stav. Sebastián dokonca zomrel bez toho, aby si to personál nitrianskej nemocnice všimol. Na zástavu srdca a dýchania prišli až po hodine, keď mu vymieňali infúziu. Podľa mamy Sebastiánka sestry vypli alarmy. Prístroje neboli poškodené ani podľa technika. 

Sebastián zomrel v nitrianskej nemoncici pred piatimi rokmi
Zobraziť galériu (3)
Sebastián zomrel v nitrianskej nemoncici pred piatimi rokmi  (Zdroj: FB/Spravodlivosť pre Sebinka)

Zákaz výkonu služby

Všetky štyri obžalované  - dve lekárky a dve sestričky - dostali rovnaký trest. Ide o podmienečné odňatie slobody na dva roky. Súd im výkon podmienil trojročnou skúšobnou dobou. Obžalované majú zákaz vykonávať svoje povolanie po dobu piatich rokov. Rozsudok nie je právoplatný, obžalované vyhlásili, že podajú odvolanie.

Sebastián zomrel v nitrianskej nemoncici pred piatimi rokmi
Zobraziť galériu (3)
Sebastián zomrel v nitrianskej nemoncici pred piatimi rokmi  (Zdroj: FB/Spravodlivosť pre Sebinka)

Lekárky trvajú na tom, že sú nevinné. "Nesúhlasím s tým rozsudkom, absolútne je to nespravodlivé, je to jednostranné, zaujaté, absolútne neobjektívne, na základe jedného posudku Forensicu, ktorí boli tiež zaujatí, nech si zistia, čo sú to za ľudia," povedala novinárom pri odchode zo súdu bývalá primárka Silvia L. Druhá lekrárka Silvia M. sa vyjadrovať nechcela a zdravotné sestry na pojednávanie neprišli. 

Pre mamu Sebastiána je to malá výhra, aj keď jej syna nikto nevráti. "Ďakujeme všetkým, ktorí sa nebáli bojovať za pravdu, napriek rôznemu nátlaku! Nech je Sebinko zdvihnutým prstom pre lajdákov a podvodníkov, ktorí sa HRAJÚ s ľudskými životmi," napísala mama chlapčeka na sociálnej sieti. 

 

Ďakujeme všetkým ktorí sa nebáli bojovať za pravdu,napriek rôznemu nátlaku..!!! Nech je Sebinko zdvihnutým prstom pre lajdákov a podvodníkov ktorí sa HRAJÚ s ĺudskými životmi.

Posted by Spravodlivosť pre Sebinka.Justice for Sebinko. on Wednesday, March 23, 2022

 

Viac o téme: NemocnicaSmrťSúd SebastiánNitrianska nemonica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu