Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Polícia obvinila dvoch mužov: Drogy v ich batožine našiel služobný pes

Drogy v batožine dvoch mužov našiel služobný pes. Zobraziť galériu (2)
Drogy v batožine dvoch mužov našiel služobný pes. (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Z drogovej trestnej činnosti obvinil bratislavský policajný vyšetrovateľ 46-ročného muža z Českej republiky a 32-ročného muža z okresu Lučenec. V medzinárodnom vlaku na trase z Kútov do Bratislavy objavil v ich batožine sušené konope a kokaín služobný pes hliadky Colného úradu Trnava. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Doplnil, že v batožine muža z Českej republiky našli priehľadné vákuové plastové vrece s obsahom zelenej sušenej rastliny. "Kriminalisticko-expertíznym skúmaním zistili, že uvedené množstvo obsahuje sušené konope s hmotnosťou 955,44 gramu, z ktorého by bolo možné pripraviť minimálne 1911 bežných jednotlivých dávok drogy. Hodnota zaistených omamných a psychotropných látok predstavuje sumu 4777,20 eura," uviedol krajský policajný hovorca.

Drogy v batožine dvoch mužov našiel služobný pes.
Zobraziť galériu (2)
Drogy v batožine dvoch mužov našiel služobný pes.  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Cestovný kufor obvineného muža z okresu Lučenec podľa neho obsahoval tri plastové vrecká s obsahom zelenej sušenej rastliny s hmotnosťou 1515,63 gramu. "Expertízne skúmanie potvrdilo, že aj v tomto prípade ide o konope, z ktorého by bolo možné pripraviť celkovo 3031 bežných jednotlivých dávok drogy. Celkovú hodnotu vyčíslili na 7578,15 eura. V batožine sa našla aj papierová krabička, obsahujúca dve vrecká s bielym materiálom. Expertíznym skúmaním zistili, že išlo o kokaín s hmotnosťou 152,75 gramu, čo zodpovedá minimálne 1528 obvyklým jednorazovým dávkam. Celkovú hodnotu zaisteného kokaínu vyčíslili na 12.220 eur," dodal Szeiff.

Mužom hrozí trest odňatia slobody

Obom mužom na mieste obmedzili osobnú slobodu a eskortovali ich na príslušný policajný útvar. Po vykonaní potrebných úkonov ich umiestnili v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ Policajného zboru v tejto súvislosti spracoval aj návrh na väzobné stíhanie oboch mužov. V prípade preukázania viny pred súdom im hrozí trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov, uzavrel krajský policajný hovorca.

Viac o téme: PesDrogyBatožinaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu