Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KDH vyzýva premiéra, aby zvolal okrúhly stôl k novej nemocnici v Bratislave

KDH Zobraziť galériu (2)
KDH (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - KDH vyzýva premiéra Roberta Fica (Smer-SD), aby zvolal okrúhly stôl so všetkými relevantnými politickými stranami k novej univerzitnej nemocnici v Bratislave. V tejto veci sa naňho obracia listom. Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) reagovala, že sa možného okrúhleho stola rada zúčastní a bude o téme diskutovať.

VIDEO KDH posiela premiérovi SR výzvu na zvolanie okrúhleho stola týkajúceho sa výstavby národnej koncovej nemocnice v Bratislave

KDH posiela premiérovi SR výzvu na zvolanie okrúhleho stola týkajúceho sa výstavby národnej koncovej nemocnice v Bratislave (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

"Národná koncová nemocnica tu nestojí, hoci o nej rozprávame už 42 rokov," poznamenal predseda KDH a poslanec parlamentu Milan Majerský. Chce, aby sa na okrúhlom stole rozhodlo o mieste výstavby nemocnice. Poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Stachura upozornil na to, že lokalita dosiaľ nie je známa. "Dohodnime sa kde a ako bude vyzerať národná koncová univerzitná nemocnica a uzavrime dohodu naprieč politických spektrom, ktorá sa nebude meniť ani so zmenou na čele ministerstva či vlády," uzavrel.

Zuzana Dolinková
Zobraziť galériu (2)
Zuzana Dolinková  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Šéfka rezortu zdravotníctva začiatkom mesiaca uviedla, že verí, že rozhodnutie o finálnej podobe nemocnice prijme vláda v prvom kvartáli. S výstavbou sa pôvodne počítalo na bratislavských Rázsochách. Dolinková neskôr pripustila, žeby sa mohla vybudovať aj inde. Bližšie lokalitu špecifikovať nechcela.

Viac o téme: NemocnicaVýzvaRobert FicoKDH
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu