Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Brutálna vražda tehotnej Sabiny (†25): Priateľ prišiel domov a našiel ju zohavenú

Sabinu brutálne zavraždili Zobraziť galériu (2)
Sabinu brutálne zavraždili (Zdroj: Foto: Facebook)

OSTRAVA - Českom otriasol prípad brutálnej smrti krásnej Sabiny. Zavraždenú ju našiel po príchode domov priateľ. Polícia po páchateľovi otrasného skutku pátrala, podľa najnovších informácií je už zadržaný a hrozí mu výnimočný trest.

Polícia vyšetruje nedávnu násilnú smrť Sabiny z ostravskej časti Polanka ako vraždu. "V priebehu preverovania kriminalisti zistili informácie ku konkrétnej podozrivej osobe, ktorú sme už obmedzili na osobnej slobode. Aj v tejto chvíli pokračujeme v bežných úkonoch trestného konania," uviedla hovorkyňa moravskosliezskej polície Gabriela Holčáková. Bližšie informácie k prípadu polícia zatiaľ zverejniť nechce.

Priateľa čakal šok

Vražda sa stala minulý týždeň v stredu v jednom z domov v Polanke. "Priateľ zavraždenej ženy sa vracal z Turecka. Kamarát ho viezol z letiska. Vysadil ho doma, v priebehu niekoľkých minút mu volal, aby sa vrátil späť. Priateľku našiel ležať na schodoch s rozbitou tvárou," povedal známy páru. Dodal, že podľa jeho informácií sa z domu stratili napríklad hodinky či časť hotovosti.

Brutálna vražda tehotnej Sabiny
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Podľa polície páchateľ spôsobil Sabine zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahla. Muži zákona prehľadali miesto činu, zaistili stopy a súdny znalec nariadil pitvu zosnulej. "Zahájili sme úkony trestného konania pre obzvlášť závažný zločin vraždy. Páchateľovi tohto skutku hrozí až výnimočný trest," povedala policajná hovorkyňa. Podrobnejšie informácie poskytovať teraz polícia nebude. 

Výnimočný trest pre výnimočný prípad    

Výnimočný trest vo výške až 30 rokov alebo dokonca doživotie môže súd udeliť v niekoľkých prípadoch. V prípade vraždy v Polanke prichádzajú do úvahy štyri dôvody. Jednak zvlášť surový, či trýznivý spôsob prevedenia, žena bola údajne brutálne ubitá. Ďalším dôvodom by mohlo byť údajné tehotenstvo obete, o ktorom sa hovorí. Do úvahy prichádza aj lúpežný motív, prípadne snaha zakryť vraždou iný trestný čin.


Prečítajte si aj:

Hrozivé fakty po vražde Evy v Bystrici: Temná minulosť, po hnusných zverstvách Mira pustili


Celkom tento rok moravskosliezski kriminalisti zaznamenali päť vrážd. Štyri z nich sa im už podarilo objasniť a páchateľa obviniť. "Uplynulý rok sme vyšetrovali 17 prípadov vrážd. Vo všetkých prípadoch bol zistený páchateľ," uviedla Holčáková

Viac o téme: TragédiaVražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu