Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hrozivé fakty po vražde Evy v Bystrici: Temná minulosť, po hnusných zverstvách Mira pustili

Miro má násilnú minulosť Zobraziť galériu (3)
Miro má násilnú minulosť (Zdroj: Foto: Facebook, Thinkstock)

BANSKÁ BYSTRICA - Celým Slovenskom otriasla správa o brutálnej vražde mladej Evy v banskobystrickom penzióne. Vrah ju surovo dobodal. Polícia zadržala Miroslava, ktorý sa im sám prihlásil. Na povrch teraz vyplávali nové šokujúce informácie o tom, že v minulosti spáchal rovnaké skutky.

Miroslav sa dostal na slobodu vlani v lete po tom, čo si za mrežami odpykal šesťnásť rokov z pôvodných 23 rokov. Je v podmienke a pod ochranným dohľadom. Odsúdený bol za vraždu inej ženy. Ešte v roku 1999 zniesol zo sveta 18-ročnú dievčinu, ktorá sa tiež volala Eva. Stalo sa tak po tom, čo ho podmienečne prepustili po šiestich rokoch odňatia slobody pre ublíženie na zdraví inej 18-ročnej dievčine Zuzane, ktorú oblial kyselinou sírovou.

Nepochopiteľné! Skutky majú spoločného menovateľa

Všetky otrasné skutky majú spoločného menovateľa. Násilník a vrah sa obetiam vyhrážal fyzickou likvidáciou pomletím v mlynčeku na mäso. Ohavnosti páchal po tom, čo mu ženy oznámili, že sa s ním chcú rozísť. Miroslav mal v čase svojej prvej vraždy v roku 1999 manželku a tri malé deti. 

Hrozivé fakty po vražde
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook, Thinkstock)

Prvý skutok - Zuzana (18), ublíženie na zdraví

Miroslav bol po prvýkrát odsúdený na šesť rokov odňatia slobody pre trestný čin ublíženia na zdraví. V roku 1989 sa zoznámil so Zuzanou, ktorá mala vtedy 18 rokov. Keď sa s ním chcela rozísť, škrtil ju, vyhrážal sa jej pomletím na mäsovom mlynčeku. Napokon ju oblial kyselinou sírovou. Miroslava z výkonu trestu podmienečne prepustili. 

Druhý skutok - Eva L. (†18), vražda

Len niekoľko rokov po tom, čo sa Miro dostal na slobodu, vraždil. Zoznámil sa so študentkou evanjelického gymnázia 18-ročnou Evou. Po dlhodobom zasahovaní do života ju 11. februára 1999 v obývačke svojho banskobystrického bytu v Sásovej opitý rukami zahrdúsil. Urobil tak preto, že sa s ním mladá žena chcela rozísť. Zarážajúce je, že bola v tom čase tehotná. Chcela ísť na potrat. Telo nebohej vrah uložil do šatníkovej skrine a išiel po svoju manželku, s ktorou mal tri deti. Aj vtedy sa na polícii prihlásil sám s tým, že je vrah.


Prečítajte si aj:

Najbrutálnejšia vražda v tomto roku! FOTO Desivý pohľad pre policajtov, Eva dobodaná 59 ranami


V tom čase mal Miro 33-rokov. Gymnazistka Eva bola v čase smrti približne 12 týždňov tehotná. Biologickým otcom dieťaťa bol jej vrah. Eve podľa súdu zinscenoval potrat. O tragickom vzťahu s Mirom si zavraždená viedla denník, v ktorom opisovala svoj strach a vyhrážky, že ju pomelie v mlynčeku na mäso. Súd vinníka už vtedy označili za veľmi nebezpečného recidivistu, ktorý vraždil z obzvlášť zavrhnutiahodnej pohnútky. Dostal trest 23 rokov v najprísnejšej nápravnovýchovnej skupine. Miro pred súdom tvrdil, že si na skutok nepamätá. Podľa neho sa s Evou milovali, potom zaspal a zobudil sa ležiac na jej bruchu, keď už nejavila známky života. 

Hrozivé fakty po vražde
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook, Thinkstock)

Nebezpečný recidivista

Výnimočný trest súd odôvodnil zvýšeným stupňom spoločenskej nebezpečnosti a sťaženej možnosti nápravy páchateľa. V tomto prípade jeho konanie kvalifikoval ako obzvlášť nebezpečnú recidívu muža, ktorý už v minulosti bol odsúdený na šesť rokov odňatia slobody.

Tretí skutok - Eva K. (†28), vražda 

Miroslav sa v nedeľu 19. februára 2017 o desiatej večer prihlásil opäť na polícii s tým, že v banskobystrickom penzióne Bella zavraždil priateľku Evu (†28). Muži zákona okamžite konali. Eva z Novej Bane mala na tele až 59 bodnorezných rán v oblasti hlavy a šije, kľúčnej kosti, pleca, ramena, na rukách a prstoch. Milenci sa v penzióne opakovane stretávali. Po nebohej žene ostali dve deti (12, 7). Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie za obzvlášť závažný zločin vraždy.

 

 

 

 

 

 

Viac o téme: PenziónVraždaEvaBanská BystricaMiroslav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu