Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Otrasný zločin dvoch mladíkov (18, 19): Staršieho muža (†54) chladnokrvne zavraždili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SNINA - Prešovský krajský vyšetrovateľ vzniesol v piatok (31.3.) obvinenie pre zločin vraždy spáchaný formou spolupáchateľstva 18-ročnému Sninčanovi a 19-ročnému mužovi z obce Nižná Jablonka v okrese Humenné.

Obvinená dvojica mala v utorok (28.3.) vo večerných hodinách v Snine zavraždiť 54-ročného miestneho muža. Informoval o tom dnes hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

"Všetci traja v utorok večer spolu pili alkoholické nápoje. Obvinená dvojica sa dohodla, že muža zbijú a okradnú. Keď chcel od nich odísť, fyzicky ho napadli. Po prvotnom ataku muž spadol na zem a skotúľal sa k rieke Cirocha, kde ho naďalej bili palicou a kopali do neho," priblížil policajný hovorca. Ako doplnil, neskôr ho hodili tvárou do rieky a chceli odísť preč.

"Vtom napadnutý muž začal kričať o pomoc. Vrátili sa k nemu, vytiahli ho z vody a začali do neho opäť kopať. Následne ho znova hodili do rieky, pričom starší z obvinených mu pritlačil hlavu pod vodu, až kým neprestal dýchať," opísal Džobanik.

Obaja z miesta odišli a muža nechali v rieke. "Týmto konaním mu spôsobili smrť. Po vznesení obvinenia vyšetrovateľ na oboch mužov spracoval podnet na vzatie do väzby. Zároveň boli umiestnení do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 15 – 20 rokov," uzavrel Džobanik. 

Viac o téme: UtopenieNižná Jablonka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu