Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Exriaditeľ školy pred súdom: Obvinený z napadnutia žiaka a z nebezpečného vyhrážania

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

BANSKÁ BYSTRICA – Na Okresnom súde v Banskej Bystrici sa dnes na lavici obžalovaných ocitol bývalý riaditeľ súkromnej základnej školy v tomto meste 41-ročný Aleš Š. Prokuratúra ho viní za prečin ublíženia na zdraví a prečin nebezpečného vyhrážania, pretože verbálne a fyzicky napadol žiaka tejto školy.

Udalosť sa stala 8. júna minulého roku v zariadení s neoficiálnym názvom Škola fantázia na banskobystrickom sídlisku Sásová. Riaditeľ okolo 14. hodiny odviedol vtedy 14-ročného Mareka S. z vyučovania a v miestnosti označenej ako „cukrík“ ho fyzicky napadol. Udieral ho, mal mu pritom vulgárne nadávať, hroziť zabitím a vyhodením zo školy. Dôvodom malo byť opakované nevhodné správanie sa Mareka voči iným spolužiakom. Chlapec do školy nastúpil v septembri 2015 a bol považovaný za problémové dieťa.  

Obžalobu prokurátorka ani nepredniesla, pretože na pojednávanie neprišiel súdny znalec z odboru zdravotníctva, ktorý skúmal zdravotný stav chlapca po útoku riaditeľa. Na jeho výsluchu trvali obe strany, preto pojednávanie odročili na jún a súd predvolá aj lekára, ktorý chlapca ošetril hneď po incidente.

Útok na žiaka krátko po udalosti riaditeľ priznal a jeho matke sa ospravedlnil. Následne sa funkcie vzdal. Súd v tejto veci už rozhodol trestným rozkazom, ktorým exriaditeľa uznal vinným a uložil mu podmienečný trest. Obvinený však podal odpor a súd musel vytýčiť hlavné pojednávanie. Okrem znalca prišli všetci predvolaní.

Viac o téme: RiaditeľUblíženie na zdravíSúd Banská Bystrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu