Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

V Thajsku zatkli jedného z najobávanejších zločincov Slovenska: Po 15 rokoch na úteku!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: interpol)

BANGKOK - V rukách thajskej polície skončil v piatok hľadaný Dušan Kečkeš (59) z Blatnice (okres Martin), ktorý je na Slovensku považovaný za jedného z najobávanejších zločincov. V Bangkoku sa ukrýval štyri roky, slovenská polícia však po ňom pátra už od roku 1999, kedy sa mu tesne pred jeho plánovaným výsluchom podarilo priamo pred očami mužov zákona ujsť na neznáme miesto. Spolu s ním thajskí policajti zadržali aj Nemca Heinza Josepha Cholcha (59), ktorého hľadali pre internetové podvody.

Imigračná polícia zatkla Kečkeša a Cholcha minulý týždeň v piatok. Slovák bol v hľadáčiku Interpolu už od roku 1999 a podľa tamojších médií ide o medzinárodného zločinca a člena organizovanej zločineckej skupiny v Martine. V Thajsku sa ukrýval štyri roky a vyšetrovanie ukázalo, že sa sem prisťahoval nelegálne.

V Thajsku zatkli jedného
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: interpol)

O Dušanovi Kečkešovi sa na Slovensku v minulosti písalo ako o jednom z bossov martinskej mafie. Označovaný je tiež za jedného z najobávanejších zločincov v krajine a od roku 1999 po ňom pátrali pre rozsiahlu násilnú trestnú činnosť s prepojením na ekonomickú trestnú činnosť s prvkom zosnovania a organizovania zločineckej skupiny.

Útek pred políciou

Kečkeša ešte v roku 1998 zadržali spolu s ďalšími ôsmymi martinskými vydieračmi. Sudca ich však vtedy prepustil pre nedostatok dôkazov. Prisľúbili sa, že počas vyšetrovania budú k dispozícii, no neskôr prestali reagovať na predvolania. Keď chceli Kečkeša predviesť na výsluch, priamo pred očami policajtov ušiel na svojom terénnom aute a bolo po ňom vyhlásené celoštátne a neskôr aj medzinárodné pátranie.  

Nemca Cholcha zadržali v Thajsku pre internetové podvody, prostredníctvom ktorých mal svoje obete obrať spolu o 3 milióny thajských bahtov (vyše 67 tisíc eur). Na webových stránkach predával produkty, ktoré však zákazníkom nikdy nedodal. Má na krku až 36 žalôb a do Thajska sa mal prisťahovať v roku 2012.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu