Sobota27. júl 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Hrôzostrašné VIDEO: V meste Šaštín-Stráže udrel blesk do postaveného mája, zničil ho v priebehu sekundy!

Silný blesk udrel priamo na námestí, autor videa mal poriadne šťastie
Silný blesk udrel priamo na námestí, autor videa mal poriadne šťastie (Zdroj: Facebook/Severe Weather Slovakia o.z.)

ŠAŠTÍN-STRÁŽE – Na sociálnych sieťach sa objavilo video, ktoré zachytáva veľmi silný a nebezpečný blesk v meste Šaštín-Stráže, ktorý s obrovskou silou udrel do postaveného mája priamo uprostred námestia.

Tlaková níž, ktorá sa aktuálne nachádza nad územím Európy, ovplyvňuje počasie aj na Slovensku. Na západe Slovenska priniesla ráno búrky a mimoriadne silné CG+ blesky. Podľa odborníkov niektoré z nich dosahovali silu až 60 000 ampérov a pre laikov mohli znieť ako rany z dela.

Video, ktoré sa objavilo na sociálnych sieťach zachytáva jeden z týchto bleskov. Autor videa mal obrovské šťastie, pretože blesk udrel doslova iba pár metrov od neho. V rovnakom čase okolo prechádzalo aj auto, pričom ďalšie dve autá boli zaparkované neďaleko miesta, kde blesk udrel.

Na nebezpečenstvo búrok a pobyte vo voľnom priestranstve upozorňuje aj občianske združenie Severe Weather Slovakia. „Nie nadarmo sa hovorí, že počas búrok by ste mali byť ukrytí, pretože sami vidíte, čo taký blesk dokáže vykonať. A nerozprávame sa tu teraz len o tom, že vás môže zasiahnuť aj samotný blesk, ale napríklad v tomto prípade aj úlomky dreva, či po zásahu napríklad aj do komína môže prísť k uvoľneniu betónu atď..“ uviedli na sociálnej sieti. Našťastie sa ale v tomto prípade nikomu nič nestalo.

Viac o téme: PočasieBúrkyBleskyŠaštín-Stráže
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu