Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalšia rana pre odsúdeného Pavla Ruska: V tom najhoršom mu za mrežami dala košom aj vlastná manželka!

Pavol Rusko už za mrežami prichádza aj o manželku. Zobraziť galériu (2)
Pavol Rusko už za mrežami prichádza aj o manželku. (Zdroj: Topky/Peter Korček)

BRATISLAVA - Tak toto manželstvo nemalo dlhé trvanie, a to napriek tomu, že sa obidvaja poznali a chodili spolu už roky pred svadbou. Reč je o známom exministrovi a bývalom riaditeľovi súkromnej televízie Markíza Pavlovi Ruskovi. Ten sa pre kauzu zmenky dostal na 19 rokov do väzenia, no to zrejme nie je všetko, čo mu osud nadelil. Podľa najnovších informácií Rusko prežíva ťažké chvíle aj pre to, že sa momentálne rozpadlo aj jeho manželstvo!

archívne video

Pavol Rusko tvrdí, že proces je nespravodlivý a je riadený zo zahraničia

O negatívnej dohre manželstva Ruskovcov píše Nový čas. Bývalý generálny riaditeľ Markízy skončil za mrežami potom, ako v januári 2021 Najvyšší súd potvrdil rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu v kauze zmenky. Rusko mal pritom na krku ešte obžalobu z prípravy vraždy jeho bývalej spoločníčky Sylvie Volzovej.

Manželia boli len pár rokov, no spolu už boli dávno predtým

Pavol Rusko sa však ešte na svoje narodeniny 20. augusta 2019, teda niekoľko mesiacov pred vynesením rozsudku, rozhodol zosobášiť so svojou dlhoročnou partnerkou Henriett Heger, ktorá je o 17 rokov mladšia. Na obrad boli pozvaní len skutočne blízki ľudia z ich okolia. Sobáš sa konal v Liptovskom Mikuláši.

Marian Kočner a Pavol Rusko sa prvýkrát stretli na súde.
Zobraziť galériu (2)
Marian Kočner a Pavol Rusko sa prvýkrát stretli na súde.  (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

Spoločný vzťah Ruska a Heger sa pritom začal pred vyše desiatimi rokmi, no svadba prišla až v roku 2019. Rusko mal v čase po svadbe na nohe už monitorovací náramok, a tak pár trávil spoločnú svadobnú dovolenku na Slovensku v Ždiari. Takmer rok a pol prešiel a Rusko sa už dozvedel definitívny verdikt v kauze falšovania cenných listín v prípade Markizy a s podnikateľom Marianom Kočnerom dostali obaja po 19-ročných trestoch.

Už to nevydržala a podpísala rozvodové papiere

Podľa denníka však Heger neudržala takéto dlhé odlúčenie a vzťah na diaľku sa rozhodla ukončiť veľmi rázne. Na súde v Pezinku podľa ich informácií už je žiadosť o rozvod s Ruskom. "Pani Rusko Heger podala žiadosť o rozvod," potvrdili pre denník z modelingovej agentúry, kde dlhodobo Ruskova partnerka pracuje. Tá sa nevyjadrila k tomu, prečo sa k tomuto kroku uchýlila.

Je však evidentné, prečo tento vzťah prestal fungovať. Rusko je totiž zavretý vo väznici s výkonom trestu s maximálnym stupňom stráženia a na akékoľvek spoločné chvíle pár mohol zrejme zabudnúť. Na tejto úrovni stráženia sú totiž akékoľvek osobné stretnutia mimo hry a ak nejaké sú, vykonávajú sa bez priameho kontaktu zúčastnených. "Návšteva odsúdeného zaradeného do ústavu s maximálnym stupňom stráženia sa vykonáva spravidla bez priameho kontaktu. Riaditeľ ústavu môže v odôvodnených prípadoch rozhodnúť, či sa návšteva odsúdeného vykoná s priamym kontaktom. Odsúdeného môže súčasne navštíviť najviac päť osôb vrátane detí," povedala hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže Monika Kacvinská.

Viac o téme: ŽenaRozsudokRozvod Pavol RuskoHenriett Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu