Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Rusko zakázalo vstup 25 Američanom vrátane dvoch hercov

Ben Stiller Zobraziť galériu (2)
Ben Stiller (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Rusko v pondelok zakázalo vstup na svoje územie ďalším 25 americkým občanom vrátane hollywoodskych hercov Bena Stillera či Seana Penna. Ide odvetnú reakciu na najnovšie sankcie zo strany Spojených štátov, uvádza agentúra AFP.

Západné krajiny vrátane Washingtonu uvalili na Rusko množstvo bezprecedentných sankcií v reakcii na jeho inváziu na Ukrajinu. Rusko medzičasom zakázalo vstup na svoje územie vyše tisícke amerických občanov. Ruské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že najnovšie mená na zoznam nežiaducich osôb pridalo v reakcii na pribúdajúce americké sankcie voči ruským občanom. 

Okrem hercov Stillera a Penna, ktorí obaja vyjadrili podporu Ukrajine a v júni sa stretli s jej prezidentom Volodymyrom Zelenským, pribudlo na zoznam aj viacero amerických politikov. Podľa vyhlásenia ruského rezortu diplomacie majú natrvalo zakázaný vstup do Ruska. "Nepriateľské kroky amerických orgánov, ktoré pokračujú v rusofóbnom kurze, ničia bilaterálne vzťahy a eskalujú konfrontáciu medzi Ruskom a Spojenými štátmi, sa budú aj naďalej stretávať s rozhodným odporom," dodal rezort.

Rusko zakázalo vstup 25
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: VstupRuskoBen StillerAmeričaniaSean Penna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu