Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Proces v kauze Kuciak a prípravy vrážd prokurátorov v piatok nebude

Marian Kočner
Marian Kočner (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Pojednávanie v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a tiež v kauze prípravy vrážd prokurátorov sa v piatok (30. 9.) na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku neuskutoční. Dôvodom je práceneschopnosť predsedníčky senátu. Potvrdila to hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

V prípade vraždy novinára a jeho snúbenice súd rozhoduje o vine Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej. ŠTS ich pôvodne oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd (NS) SR vrátil vlani v máji prípad prvostupňovému súdu. Právoplatné sú tri rozhodnutia. Miroslav Marček a Tomáš Szabó dostali 25-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody. Zoltán Andruskó. 15 rokov nepodmienečne.

Peter Tóth doslova utiekol zo Špecializovaného trestného súdu v Pezinku

Peter Tóth doslova utiekol zo Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (Zdroj: Topky/Maarty)

Na piatok bolo naplánované aj pojednávanie v prípade Tomáša Szabóa

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelia obžalobe štyri osoby - Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Dušan Kracina a Darko Dragič.

Tomáš Szabó bol vylúčený na samostatné konanie. Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť od Mariana K. na jeseň 2017. Na piatok ráno bolo pôvodne naplánované aj pojednávanie v prípade Tomáša Szabóa. Zrušené je z rovnakého dôvodu.

Viac o téme: ProcesJán KuciakMartina KušnírováAlena ZsuzsováMarian Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu