Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

ODHALENIE Ďalší veľký zádrhel očkovacej lotérie: Zo zahraničia sa do nej nezapojíte!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA – Očkovacia lotéria, slávny nástroj ministerstva financií na pozdvihnutie zaočkovanosti, má za sebou druhé kolo. To bolo na rozdiel od prvého obohatené menším počtom trapasov, no úplne sa im nevyhlo. Aby toho nebolo málo, ukazuje sa, že očkovacia lotéria má ešte jeden veľký hendikep – spoza našich hraníc sa do nej nezaregistrujete!

Do očkovacej lotéria mali mať šancu zapojiť sa všetci tí, čo absolvovali očkovanie proti koronavírusu. Taká bola prvotná vízia rezortu financií pod vedením ministra Igora Matoviča (OĽANO)Bližšie informácie o podmienkach súťaže následne odhalili, že na to, aby ste sa zapojili, sa najskôr musíte registrovať a následne čakať na to, či budete v nedeľu večer práve vy vylosovaný.


Sumár očkovacej lotérie: Opäť sa nepodarilo vyhnúť trapasom, bohatá Manuela a zábavný Dávid na pive


Ak aj áno, ešte nevyhrávate. Musíte totiž v časovom limite zdvihnúť telefón a následne povedať správne heslo. To však najskôr rezort nedomyslel a až po sťažnostiach a dobre známom faux pas, pri ktorom prišla Prešovčanka Zuzana o 400-tisíc eur kvôli pomalému internetu, prišlo k úprave pravidiel.

ODHALENIE Ďalší veľký zádrhel
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto RTVS)

Predĺžila sa doba, počas ktorej sa heslo na obrazovke ukazuje a rovnako tak sa pristúpilo k opatreniam, ktoré umožňujú uspieť v súťaži aj zdravotne znevýhodneným osobám. Ponovom za ne môže povedať heslo ich blízki.

Ak ste v zahraničí, máte smolu

Zdá sa však, že ani touto úpravou obmedzeniam koniec nie je. Ako totiž poukázal portál spotibo.sk, ak ste momentálne v zahraničí, do očkovacej lotérie sa nezaregistrujete.

Web https://www.bytzdravyjevyhra.sk je totiž dostupný len zo Slovenska. Pre Topky.sk to potvrdil rezort financií. "V tomto prípade ide o bezpečnostné opatrenie, aby sme ochránili už registrovaných občanov a ich osobné údaje. Podobné opatrenia sú bežným štandardom," uviedli z tlačového odboru ministerstva.

ODHALENIE Ďalší veľký zádrhel
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ak ste teda aktuálne v zahraničí, či už kvôli práci, alebo dovolenke, máte jednoducho smolu. Ministerstvo v takom prípade odporúčame využiť napríklad pomoc svojich známych alebo rodinných príslušníkov.

Viac o téme: HraOčkovanieZahraničieSúťažiaciKoronavírusOčkovacia lotéria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu