Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Pietne miesto pred SND: Sviečky a srdce... Zbohom, Monika!

Monika Potokárová Zobraziť galériu (6)
Monika Potokárová (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Fanúšikovia a blízki ľudia Moniky Potokárovej (†27) sa rozhodli vytvoriť pietne miesto na jej pamiatku pred Slovenským národným divadlom, kde pôsobila. Zo sviečok vytvorili srdce, nechýbali kvety ani kahance...

Bola mladá, krásna a talentovaná... Napriek tomu mala v duši smútok, ktorý ju doviedol k samovražde. V pondelok sa Slovensko dozvedelo, že herečka Monika Potokárová je mŕtva. Bez známok života ju našiel jej manžel a kolega Robo Roth. 

Spolu účinkovali vo viacerých divadelných hrách. Monika ich aktuálne mala v SND v repertoári až 12. Práve pred budovou nového divadla má teraz vytvorené pietne miesto. 

Pietne miesto pred SND:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Vlado Benko Jr.)

Fanúšikovia, možno kolegovia či jej blízki ľudia položili k stene jej fotografiu v čiernom rámčeku, zapálili kahance a pridali aj kvety. Okrem toho z menších sviečok niekto vytvoril srdce. 

Pietne miesto pred SND:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Vlado Benko Jr.)

Je to nepochopiteľné a bolestné, keď odíde niekto taký mladý. Ani popularita, ani nič iné na svete nezaručí, že bude človek naozaj aj vnútorne šťastný. „Za posledné obdobie informujeme o toľkých stratených mladých životoch. Sú mladí, talentovaní, vzdelaní, a predsa majú krehkú, zraniteľnú a tak veľmi boľavú dušu,” povzdychla si na sociálnej sieti moderátorka Zlatica Puškárová. 

„Nevieme ich často pochopiť, lebo sme temno, ktoré ich ženie do nenávratna, nezažili, ale určite existuje pomoc, ktorá im uľahčí žitie,” dodala. Ako zdôraznila, existujú linky a poradne, na ktoré sa nielen mladí ľudia môžu vo svojom trápení obrátiť. A tiež si nezabudnime všímať ľudí okolo seba a naozaj ich vnímať, byť citliví na zmeny v správaní svojich blízkych. 

A tí, čo si prechádzate problémami, zdôverte sa niekomu. Nie je to žiadna hanba. Požiadajte o pomoc, keď si neviete rady. 

Pietne miesto pred SND:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Vlado Benko Jr.)

Viac o téme: Monika Potokárová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu