Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Dievčatko (5) prežilo peklo, celú rodinu mu pochovala lavína!

Amsera jediná prežila snehové peklo Zobraziť galériu (7)
Amsera jediná prežila snehové peklo (Zdroj: SITA)

PRIŠTINA - Dedina Restelicë v južnej časti Kosova sa stala cez víkend dejiskom tragédie, keď lavína usmrtila desať členov jednej z tamojších rodín. V pondelok o tom informoval internetový portál srbského denníka Kurir, ktorý sa odvoláva na správy stanice Radio KIM. Lavína podľa neho spadla ešte v sobotu ráno, pričom v dedine zničila sedem domov a ďalších šesť poškodila.

Väčšina z nich však bola v tom čase prázdna. Spomedzi 11 členov miestnej rodiny Rekovcov prežila iba päťročná Amsera, ktorú previezli do nemocnice v meste Prizren, jej život však nie je v ohrození. Podľa srbského portálu sa na záchrannej operácii podieľalo okolo 1500 ľudí z okolitých dedín, ako aj príslušníci jednotiek KFOR, kosovskej polície a hasičského zboru.

Tlačová agentúra Reuters medzitým informovala o ďalšej tragédii v Kosove, ktorá súvisí s vlnou extrémne chladného počasia. Výbuch nádrže s palivom, ktoré istá rodina používala na vykurovanie, ešte vo štvrtok zabil troch ľudí a zranil dve deti.

Kosovská vláda v súvislosti so snehovou nádielkou nariadila prerušenie vyučovania na školách a viaceré odľahlé oblasti boli cez víkend odrezané od okolia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu