Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

AKTUÁLNE Prezident Pavel sa zranil na motorke: Ide na pozorovanie do nemocnice

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky)

PRAHA - Prezident Petr Pavel sa zranil pri jazde na motorke. Zranenia nie sú vážne, ale vyžiadajú si krátke pozorovanie v Ústrednej vojenskej nemocnici v Prahe. Na sieti X to dnes večer oznámila prezidentská kancelária. Viac informácií Hrad zverejní, keď ich bude mať k dispozícii. Hovorkyňa ÚVN Jitka Zinke na otázku ČTK potvrdila, že nemocnica prijala a ošetrila prezidenta, ktorý tam zostáva na pozorovaní. Dĺžku hospitalizácie zatiaľ nespresnila. Skoré uzdravenie zaželal prezidentovi okrem iného premiér Petr Fiala (ODS).

archívne video

Pavel na Pražskom hrade privítal slovenskú prezidentku Čaputovú (Zdroj: TASR/Barbora Vizváryová)

"Prezident republiky sa zranil pri jazde na motorke. Zranenia nie sú vážne, ale vyžiadajú si krátke pozorovanie v ÚVN," uviedol Hrad. "Môžem potvrdiť, že sme pána prezidenta prijali, ošetrili a hospitalizovali z dôvodu observatória. Nejde o vážne zranenia, "oznámila Zinke.

Pavel je známy svojou záľubou v jazde na motocykli, ktorej sa nevzdal ani po vlaňajšom zvolení do prezidentskej funkcie. Vlani v lete sa na verejnosti objavil videozáznam, na ktorom išiel Pavel na motorke bez helmy. Prezident sa neskôr ospravedlnil a oznámil, že venuje peniaze na pomoc motocyklistom, ktorí cudzou vinou skončili na vozíčku. Generál vo výslužbe je známy svojou dobrou fyzickou kondíciou, tento rok vo februári napríklad zoskočil padákom, počas návštev krajov sa rád vydáva na horské túry.

V apríli sa prezident zranil v tvári pri streľbe na strelnici v uhorskobrodskej Českej zbrojovke, kam zavítal pri dvojdňovej návšteve Zlínskeho kraja. K drobnej tržnej rane pri obočiach prišiel pri streľbe dlhou zbraňou s optikou, zranenie vtedy nevyžadovalo lekárske ošetrenie. Pavel ešte pred inauguráciou absolvoval lekárske vyšetrenie v ÚVN, správu o svojom zdravotnom stave potom zverejnil krátko pred nástupom na Pražský hrad. Podľa lekárov komplexné vyšetrenie preukázalo, že je schopný zo zdravotného hľadiska bez výnimiek vykonávať všetky prezidentské povinnosti.

Viac o téme: NehodaPetr PavelMotorka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu