Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

Muž v Hamburgu ohrozoval policajtov! Nemecká polícia ho postrelila medzi futbalovými fanúšikmi

 Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/Steven Hutchings/dpa via AP)

HAMBURG - Nemecká polícia dnes popoludní blízko hlavnej hamburskej triedy Reeperbahn postrelila muža ozbrojeného cepínom a zápalným zariadením. Na X to uviedla polícia, podľa ktorej muž policajtov ohrozoval. Server bulvárneho listu Bild tvrdí, že muž útočil aj na futbalových fanúšikov, ktorých sú pri príležitosti majstrovstiev Európy vo futbale v centre druhého najľudnatejšieho nemeckého mesta desiatky tisíc. Polícia to však nepotvrdila, útok podľa nej nemal s futbalom súvislosť.

Polícia ďalej uviedla, že útočníkovi sa teraz dostáva lekárskej starostlivosti. Agentúra DPA napísala, že bol zasiahnutý do nohy, Bild tvrdí, že je v ohrození života. Server tohto listu, ktorý pôvodne písal o útoku sekerou, tiež tvrdí, že muž zaútočil aj na fanúšikov, ktorých sa pred zápasom Holandska s Poľskom v centre Hamburgu pohybuje na 40.000.

Muž v Hamburgu ohrozoval
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Steven Hutchings/dpa via AP)

archívne video

Tlačová konferencia strany PS dva týždne po atentáte na premiéra SR Róberta Fica (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Dpa ani polícia to však nepotvrdili. "Podľa súčasných poznatkov to nemá s futbalom žiadnu spojitosť," povedal agentúre hovorca polície. Muž podľa neho vyšiel z krčmy v ulici Silbersackstrasse a v rukách mal cepín, ktorým "výhražne" mieril na policajtov. Navyše držal Molotovov kokteil, čo ďalej vyostrilo situáciu. Podľa záberov zverejnených na X potom na mieste padlo niekoľko výstrelov.

V úplne inej časti Nemecka - v meste Wolmirstedt blízko Magdeburgu - v piatok večer troch futbalových priaznivcov pobodal a zranil 27-ročný Afganec, dvoch z nich vážne. Muž podľa polície ešte predtým "nožmi podobným predmetom" zabil iného Afganca.

Viac o téme: StreľbaPolícia NemeckoFutbal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu