Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

Kaliňák a Gedra si nebrali servítky pred ústa: Ostrá kritika médií! TOTO im vyčítali

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Médiá kritické k vláde si odmietli priznať svoj podiel na spoločenskej atmosfére na Slovensku pred atentátom na premiéra Roberta Fica. Dnes to na tlačovej konferencii vyhlásili minister obrany Robert Kaliňák a šéf úradu vlády Juraj Gedra, ktoré sú obaja členovia Ficovej strany Smer-sociálna demokracia (Smer-SD). Kritizovali predovšetkým podľa nich prehnaných a neslušných kritikov, ktorých zverejnili denníky SME a N.

Na tlačovej konferencii zvolanej s krátkym predstihom dnes dopoludnia Kaliňák, Gedra a ďalší predstavitelia vládnej strany Smer - SD upozornili na jeden názorový článok denníka SME, ktorý kritizoval novú vládnu kampaň Rešpektujeme iný názor, a jeden program serveru Denníka N, kde hostia niektorých vládnych politikov označili za "debilov" 2000. Gedra i Kaliňák vyzvali vedenie oboch denníkov na ospravedlnenie a zvyšok slovenských novinárov na to, aby sa od spomínaných výstupov dištancovali.

archívne video

Lex atentát ja navrhnutý pre Roberta Fica, tvrdí Igor Matovič (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

"Po takýchto verbálnych prejavoch zvyčajne nastupuje bitka. Lenže sme politici a máme ísť príkladom, "uviedol Gedra ohľadom relácie Denníka N. Podľa Gedru vláda sa snaží zlepšiť atmosféru v slovenskej spoločnosti, napríklad cez už spomínanú kampaň za toleranciu k iným názorom. Vyzval médiá a niektorých známych slovenských novinárov, ktorých nazval "bratislavskou kaviarňou" a "elitári", aby si uvedomili, že majú tiež časť zodpovednosti za stav slovenskej spoločnosti.

Kaliňák vytkol kritizovaným médiám údajný dvojitý meter a "neschopnosť pozrieť sa do zrkadla". Podľa neho sa vláda snaží nastaviť novú kultúru komunikácie. Od vládnych predstaviteľov zaznelo, že sa médiá nedokážu vyrovnať s volebnými výsledkami a súčasnou vládou vedenou Smerom - SD.

Slovenský premiér Fico bol v polovici mája postrelený, keď po výjazdovom zasadnutí vlády v meste Handlová vyšiel medzi občanov. Po dvoch týždňoch liečenia v nemocnici v Banskej Bystrici ho previezli do svojho bytu v Bratislave. Slovenskí vládni činitelia opakovane tvrdia, že strelec konal pod vplyvom rétoriky opozície a médií kritických k premiérovi a jeho vláde.

Viac o téme: AtentátAtmosféraRobert FicoRobert KaliňákSmer-SDMédiá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu