Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Herci nemali šancu sa s Lasicom (†81) rozlúčiť... REAKCIA Feldekovej na TAJNÝ POHREB!

Milan Lasica a Oľga Feldeková Zobraziť galériu (5)
Milan Lasica a Oľga Feldeková (Zdroj: TV Joj)

BRATISLAVA - Posledné zbohom mu dať nestihli! Na topkách sme vás informovali, že obrad, pri ktorom vyprevádzali Milana Lasicu (†81) na večnosť, sa konal v stredu popoludní v prísnej tajnosti. V bratislavskom krematóriu sa zišlo zhruba 50 ľudí, medzi nimi pozostalá rodina a hŕstka vyvolených. Medzi nimi napríklad maestrov kolega a priateľ Bolek Polívka. Lasicových veľmi blízkych priateľov a kolegov zo Slovenska tam však vidieť nebolo... O tajnej rozlúčke totiž vôbec nevedeli!

Milan Lasica nebol len takým obyčajným hercom a umelcom. Nepochybne mnohí nám dajú za pravdu, že ho možno smelo zaradiť medzi výrazné slovenské osobnosti. Keď sa v médiách začalo hovoriť o tom, že by mal mať pohreb so štátnymi poctami, asi nikoho to neprekvapilo. 

Pozostalí sa napokon rozhodli túto možnosť neprijať a zvolili si rozlúčku len v úzkom kruhu. Asi málokto ale čakal, že maestrov pohreb prebehne bez akejkoľvek divadelnej rozlúčky, pomerne rýchlo a v utajení. 


Detaily TAJNÉHO POHREBU Milana Lasicu (†81): Prišla len hŕstka smútiacich... Hereckí kolegovia chýbali!


Podľa našich informácií mnohí Lasicovi kolegovia a kamaráti, s ktorými spolupracoval, o pohrebe vôbec nevedeli. V súvislosti s tým sme oslovili Elenu Vacvalovú a Oľgu Feldekovú. Maestro sa s nimi stretol a výborne zabával v sobotu, deň pred svojou smrťou. „O pohrebe som nevedela. Len v televízii som sa dozvedela, že bude v úzkom rodinnom kruhu. Plne som to akceptovala. Rodina sa s tým potrebuje vysporiadať v súkromí, vyplakať sa. Tak je to správne,” povedala nám Feldeková. Vacvalová na naše telefonáty ani správy nereagovala. 

VIDEO: Milan Lasica a Oľga Feldeková boli nielen kolegovia, ale aj kamaráti. 

Milana Lasica a Oľga Feldeková boli nielen kolegovia, ale aj dobrí priatelia (Zdroj: TV Joj)

Názory verejnosti sa líšia. Istá skupina ľudí rozhodnutie pozostalej rodiny chápe. „Vždy bol akýmsi verejným majetkom nás všetkých. Aspoň teraz ho mali len pre seba,” znie jedna z reakcií. Množstvo jedincov však neskrýva rozhorčenie a sklamanie. „Takýto velikán mal mať pohreb, ktorý by prináležal tomu, kým maestro bol. Veď si len spomeňte, ako sa v susedných Čechách lúčili s Karlom Gottom a Popelkou Šafránkovou. My vzdať maestrovi Lasicovi hold pri truhle už nemôžeme. A nielen my fanúšikovia, ale aj množstvo jeho kolegov, ktorí v podstate nemajú na výber a musia akceptovať rozhodnutie rodiny,” objavilo sa v komentároch. 

Verejné posledné rozlúčky s významnými slovenskými hercami boli vždy emotívne a dôstojné. Na doskách, ktoré znamenajú svet, bola vystavená truhla, pri ktorej jeho kolegovia držali stráž. Pri tej príležitosti sa vždy vyzdvihli pracovné úspechy zosnulého, spomínalo sa a kolegovia ho vyprevádzali na večnosť potleskom. 

Pohreb legendárneho Karla Gotta bol zložený z viacerých obradov. Najskôr sa s ním v piatok v paláci Žofín v Prahe mohla rozlúčiť verejnosť. Deň nato sa konal pohreb so štátnymi poctami v Katedrále svätého Víta na Pražskom hrade. Zúčastnili sa ho vybraní jedinci, ale verejnosť ho mala možnosť sledovať.

Aj pozostalí po Libuške Šafránkovej dali fanúšikom príležitosť sa s ňou rozlúčiť. Verejná rozlúčka sa konala v piatok 25. júna. Po nej bola zádušná omša za prítomností blízkych a priateľov. Tiež bol ale obrad premietaný pre verejnosť. O týždeň neskôr sa konal súkromný pohreb predstaviteľky legendárnej Popolušky v úzkom rodinnom kruhu.

Viac o téme: Milan LasicaOľga Feldeková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu