Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Tejto herečke patrila úplne prvá hviezda na chodníku slávy: Rozviedol sa kvôli nej známy sexsymbol!

Joanne Woodward Zobraziť galériu (3)
Joanne Woodward (Zdroj: Paramount Pictures)

HOLYWOOD - Vydržalo im to 50 rokov, až do jeho smrti... No aby sa mohol Paul Newman oženiť s Joanne Woodward, musel sa najprv rozviesť. Vzali sa v roku 1958 a o dva roky neskôr práve jeho manželke pripadla absolútne prvá hviezda na hollywoodskom chodníku slávy.

Joanne Woodward sa narodila 27. februára 1930. Matka ju pomenovala po herečke Joan Crawford a povzbudzovala ju v tom, aby sa tiež stala herečkou. 

Galéria: Joanne Woodward

Dráme sa venovala na univerzite a neskôr si to namierila na divadelnú scénu do New Yorku. V roku 1952 sa prvýkrát objavila v televízii. A o čosi neskôr vo filme.

V roku 1953 spoznala Paula Newmana, v tom čase ale bol idol žien ženatý s kolegyňou Jackie Wittovou, s ktorou už mal aj deti. Neskôr sa opäť stretli pri práci na filme Dlhé horúce leto. Pôvodne ani jeden z nich nechcel rozbíjať rodinu, no nakoniec došlo na rozvod a dvojica sa vzala. Manželstvo, v ktorom prišli na svet tri deti, vytrvalo až do roku 2008, ukončila ho až smrť Paula Newmana. 

Joanne Woodward a Paul Newman
Zobraziť galériu (3)
Joanne Woodward a Paul Newman  (Zdroj: 20th Century Fox)

V roku 1956 podpísala dlhoročnú zmluvu s so štúdiom 20th Century Fox. Obrovský ohlas získala v dráme Tri tváre Evy, za ktorú nakoniec získala aj Oscara. A v roku 1960 sa Joanne stala prvou hollywoodskou hviezdou na chodníku slávy. 

Hrala ešte vo filmoch ako Z terasy, Parížske blues, Vysoká hra pre pravú dámu, WUSA, Sybil, Koniec, Harry a syn, Sklenený zverinec, Pán a pani Bridgeovci, Philadelphia, Zánik Empire Falls. 

Joanne je jednou z posledných žijúcich hviezd zlatej éry Hollywoodu. 

Tejto herečke patrila úplne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: HBO)

Viac o téme: Joanne Woodward
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu