Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Hromadné prepúšťanie! O prácu na východe Slovenska prišlo viac ako 200 ľudí: Známa firma zatvorila prevádzku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MICHALOVCE - Spoločnosť Yazaki Europe oznámila, že postupne ukončí prevádzku svojho závodu v Michalovciach. Rozhodnutie ovplyvní 207 zamestnancov. Ako informovala vo svojom stanovisku, zavážila súčasná situácia v automobilovom priemysle.

Závod v Michalovciach bude počas prechodného obdobia pokračovať vo výrobe až do júna 2025. Počet zamestnancov bude postupne znižovať v niekoľkých vlnách.

archívne video 

Najväčšie prepúšťanie zamestnancov čaká sektor komunikačných služieb (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

"Náš tím pred prijatím tohto ťažkého rozhodnutia aktívne vyhodnocoval a skúmal viaceré možné scenáre pokračovania výroby. Spoločnosť Yazaki je vďačná všetkým zamestnancom a zainteresovaným partnerom za ich odhodlanie, podporu a spoluprácu," uviedla spoločnosť vo svojom vyhlásení a zdôraznila, že spolupracuje so zainteresovanými stranami a poskytne zamestnancom v Michalovciach maximálnu podporu.

Hromadné prepúšťanie už nahlásili 

Na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny Michalovce je už hromadné prepúšťanie nahlásené. Potvrdila to Marianna Šebová z tlačového a komunikačného oddelenia Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny. "Počet ohrozených zamestnancov je 207," spresnila s tým, že nahlásené bolo v utorok (21.5.) v oblasti výroby ostatných dielov a príslušenstva pre motorové vozidlá.

Viac o téme: PrepúšťanieMichalovceYazaki Europe
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu