Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na západe treba miestami naďalej počítať s vetrom či snehovými jazykmi

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V niektorých okresoch západného Slovenska treba naďalej počítať so silnejším vetrom. V niektorých okresoch krajného západu sa môžu vytvárať snehové jazyky a záveje. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

Výstrahy pred vetrom platia pre okresy Malacky, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Nitra, Topoľčany, Zlaté Moravce, Hlohovec, Piešťany, Senica, Skalica a Trnava. Ojedinele tam môže dosiahnuť vietor priemernú rýchlosť 45 kilometrov za hodinu, v nárazoch 65 až 70 kilometrov za hodinu.

Meteorologické výstrahy
Zobraziť galériu (3)
Meteorologické výstrahy  (Zdroj: shmu.sk)

Meteorologické výstrahy
Zobraziť galériu (3)
Meteorologické výstrahy  (Zdroj: shmu.sk)

"Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity," pripomínajú meteorológovia. Výstrahy platia predbežne do utorka (5. 12.) do 6.00 h. V okresoch Malacky, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Senica a Skalica si treba dávať pozor na snehové jazyky a záveje. "Tvorba snehových jazykov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," pripomína SHMÚ. Výstrahy platia do utorka do 10.00 h.

Viac o téme: ShmúVietorSnehové jazyky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu