Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Kotleba využil vlnu smútku po odchode Haščákovej: Neodpustil si svojský komentár, blúznenie o očkovaní!

Odchod Haščákovej zasiahol aj vodcu extrémistickej ĽSNS. Zobraziť galériu (2)
Odchod Haščákovej zasiahol aj vodcu extrémistickej ĽSNS. (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák, Zuzana Čižmáriková)

BRATISLAVA - Skorý odchod niekdajšej slovenskej popovej hviezdy Barbary Haščákovej sa dotkol viacerých jej kolegov, no zaujímavé je, že jej tvorba mala ešte širší záber, než si možno niektorí mysleli. Jej tvorbu dokonca ocenil aj Marian Kotleba z ĽSNS, ktorý si zaspomínal na vysokoškolské časy. Nebol by to však vodca extrémistickej krajnej pravice, ak by si aj pri tejto smutnej príležitosti nezakonšpiroval na starú známu tému.

archívne video

Kotleba už síce nemá mandát poslanca, no aj tak išiel do práce, kde však už dostal toto rozhodnutie osobne (Zdroj: Topky/Maarty)

Pesničky sprevádzali celú moju generáciu, tvrdí Kotleba

Odchod hviezdy Haščákovej, ktorá so zoskupeniami ako Maduar či MC Erik & Barbara doslova valcovala rebríčky vtedajších hitparád, sa veľmi dotkol aj lídra krajne pravicovej ĽSNS. Kotleba bol v tom čase asi dvadsaťročný študent. "Priatelia, smrť Barbory Haščákovej sa ma dotkla nielen preto, že jej pesničky sprevádzali celú moju generáciu, ale aj preto, že s jedným zo spevákov skupiny Maduar sme boli konškoláci počas štúdia na Univerzite Mateja Bela," zaspomínal šéf ĽSNS, ktorý aj posledné roky spolu so zvyškom dezinfo scény udržiaval aktívny kontakt so svojím publikom.

Kotleba využil vlnu smútku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Marian Kotleba - kandidát na prezidenta Slovenskej republiky)

Neodpustil si tému očkovanie

Táto scéna svoje publikum uisťovala aj o tom, že očkovanie proti covidu ohrozuje zdravie a môže mať fatálne následky. Často svoje tvrdenia podopierajú aj tým, ak sa v krátkom rade vyskytne viacero úmrtí celebrít či známych osobností, pričom ich úmrtia zväčša s očkovaním nesúvisia. Ani pri tejto príležitosti sa však Kotleba neostýchal na túto tému opäť prehovoriť, aj keď pandemická situácia sa už v poslednej dobe stabilizovala. "Barbora, odpočívaj v pokoji! PS: Prosím, naozaj sa už nedávajte očkovať!" vyzval priaznivcov šéf mimoparlamentnej ĽSNS.

Viac o téme: úmrtieĽSNSMarian KotlebaBarbara Haščáková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu