Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Žiak zo SASKY zúri: Nastala tu veľká manipulácia krúžkov? V tomto okrsku som mal na sto percent hlasy!

Žiak po voľbách zúri. Zobraziť galériu (3)
Žiak po voľbách zúri. (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Známa tvár SASKY a hviezda sociálnych sietí z tohto subjektu Miroslav Žiak sa po voľbách 2023 nedostal späť do parlamentu. Jeho nálada je po tomto víkende pochopiteľne skleslá, no zároveň je atmosféra aj veľmi vypätá. Samotnému bývalému poslancovi sa totiž na sčítaní volebných okrskov niečo nezdá. Špeciálne, ak ide o preferenčne hlasy pri jeho mene. Je totiž presvedčený, že na tomto mieste ich musel dostať, no systém mu vyhadzuje nulu.

archívne video

Reakcia strany SaS na predbežné neoficiálne výsledky (Zdroj: Topky/Maarty)

Hnev a nepochopenie

Žiak svoju nespokojnosť pretavil do posledného statusu, kde sa rétoricky pýta, či celý incident nie je náhodou manipulácia s preferenčnými krúžkami. Sám vraj dostal podnety na to, že mu v prípade volieb a finálnych štatistík niečo nevychádza. "Preto som sa rozhodol to skontrolovať. Vybral som okrsok v Bratislave, kde má trvalé bydlisko moja priateľka a môj dobrý priateľ, teda som si bol istý, že minimálne 2 krúžky tam musím mať," odprisahal Žiak s tým, že výsledok ho prekvapil.

Žiak zo SASKY zúri:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Miroslav Žiak)

Po kontrole nabehla len jedna veľká nula

Aké bolo však Žiakovo veľké prekvapenie, keď následný portál na webe Štatistického úradu SR otvoril? "0,00. Preto chcem podniknúť kroky k tomu, aby sa určité okrsky prepočítali. Viem, že do istého času je potrebné podať podnet," prezrádza Žiak svoje ďalšie kroky. "Nie, toto nie je vyplakávanie, ale hľadanie spravodlivosti. Ak dokáže niekto ešte aj takto manipulovať voľby len preto, aby sa ma zbavil, tak musím niekomu silno ležať v žalúdku!" skončil Žiak, ktorý zároveň verejnosť vyzval na kontrolu.

Žiak zo SASKY zúri:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Miroslav Žiak)

Viac o téme: ManipuláciaVoľbyKrúžkySaSPreferenčné hlasyMiroslav ŽiakVoľby 2023SASKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu