Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najťažšie chvíle poslankyne Marcinkovej: S malým synom skončila v nemocnici! Museli ho operovať

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA – Poslankyňa Vladimíra Marcinková si prechádza krušným obdobím. Len pred pár týždňami sa jej rodina rozrástla o najnovšieho člena a k dcére Line pribudol syn Leon. Na pohľad šťastná rodinka si však odvtedy prešla ťažkými chvíľami. Dôvodom boli zdravotné ťažkosti malého chlapčeka.

 

Archívne video: Vladimíra Marcinková a poslanci NR SR za SaS

Vladimíra Marcinková a poslanci NR SR za SaS (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Poslankyňa za SaS sa rozhodla zdieľať svoj príbeh so svetom prostredníctvom sociálnej siete. „Uplynulé týždne boli moje najťažšie. Trávila som ich medzi nemocnicou a domovom,“ uviedla. Jej syn Leon potreboval po narodení zdravotnú pomoc, na ktorú nie je na Slovensku potrebná špecializácia. Chodiť tak museli na ošetrenia do Viedne. Včera ho v Rakúsku aj operovali. „Ešte štyri dni pred pôrodom som v parlamente bojovala za stoličku pre rodičov pri lôžku detských pacientov. Šesť týždňov po pôrode som na jednej sedela. Našťastie v krajine, kde toto právo nespochybňujú. Kde k lôžku môjho syna posadili mňa aj manžela bez akýchkoľvek otázok. Dokonca to bola povinnosť pre rodičov, aby aspoň jeden z nás ostal pri hospitalizovanom dieťati po celý čas,“ napísala.

Najťažšie chvíle poslankyne Marcinkovej:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/Vladimíra Marcinková)

„Po operácii sme boli na oddelení, ktoré pripomínalo JIS (neviem ako sa také oddelenie volá). Ľudia sa tam budili z narkózy a trávili tam prvé hodiny po zákroku. Bolo tam deväť pacientov v jednej miestnosti. Aj dospelí aj deti. Štátna nemocnica. Posadili nás k lôžku nášho syna, natiahli okolo nás paraván a nikto neriešil, že nás je v jednej miestnosti toľko,“ opísala. To, že budú rodičia pri prebúdzaní detského pacienta z narkózy, bola podľa jej slov pre personál samozrejmosť. „Personál nás utešoval, usmieval sa na nás, predvídal všetky potreby pacientov, aj nás rodičov. Keď videli, že sa mi nedarí dojčiť, pán sanitár mi na ramená priniesol deku a k ústam pohár vody, aby som sa napila. Sestry trpezlivo malému odpájali a zapájali všetky elektródy na tele každých desať minút keď som ho skúšala dojčiť a nedarilo sa. Ani po tom, čo som ich zavolala desiaty raz, sa netvárili otrávene,“ povedala.

Najťažšie chvíle poslankyne Marcinkovej:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/Vladimíra Marcinková)

Namiesto toho jej pomáhali ešte viac. „Bola som z ich prístupu dojatá. Mali sme v nich obrovskú ľudskú aj profesionálnu oporu. Nikto z nich si toto neprečíta, ale kiežby áno. Napriek ťažobe celej tej situácie a strachu si z toho dňa nesiem očarenie ich prístupom a láskavosťou,“ dodala poslankyňa. 

Najťažšie chvíle poslankyne Marcinkovej:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Vladimíra Marcinková)


Operácia, našťastie, dopadla dobre a malý Leon bude v poriadku, hoci, ako tvrdí poslankyňa, čaká ich ešte dlhá cesta zotavovania. „Leon je bojovník! Bojoval so mnou moje boje, keď bol v brušku, teraz ja bojujem s ním tie jeho. Tvoríme skvelý tím! A aj keď som si za posledné týždne siahla na svoje dno, pri pohľade na neho sa cítim silnejšia než kedykoľvek predtým. Ďakujem Ti synček, že si si ma vybral za mamu. Všetko spolu zvládneme,“ uzavrela.

Viac o téme: OperáciaNemocnicaSynHospitalizáciaVladimíra Marcinková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu