Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Neopísateľná tragédia počas pôrodu: Lekár odtrhol bábätku hlavu! Neuveriteľné, ako sa to snažili ututlať

Santosovci sú z úmrtia svojho dieťatka zronení. Zobraziť galériu (5)
Santosovci sú z úmrtia svojho dieťatka zronení. (Zdroj: Youtube/ TV Minas)

RIO DE JANEIRO - Je neuveriteľné, čo sa stalo nastávajúcej mamičke v Brazílii. Jej dieťatku vraj pri pôrode odtrhol lekár hlavu. Dieťa zomrelo okamžite, jeho otec sa musel na všetko pozerať.

Je ťažké si predstaviť, ako sa musia cítiť rodičia mŕtveho dieťaťa, ktorého smrť videli v priamom prenose. V Brazílii doktor pri pôrode odtrhol bábätku hlavu. O šokujúcom prípade aktuálne informuje Tv Minas.

Gynekologička Alexandra Kruštúfková o zabezpečení bezpečnosti pri pôrodoch (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Podľa správy lekár počas pôrodu vyliezol tehotnej pacientke na brucho a pri snahe vytiahnuť ho z  pôrodných ciest, mu odtrhol hlavu. Zdesený otec, ktorý bol pri pôrode, sa na tragédiu s hrôzou prizeral.

Rodičia mŕtveho dievčatka tvrdia, že dieťa bolo živé, keď prichádzalo na svet. Povedala, že nemocnica na ňu tlačila, aby podpísala dokument, ktorý by tragickú udalosť zakryl. Osudný hororový pôrod sa odohral 1. mája v nemocnici v štvrti Santa Efigenia v Belo Horizonte.

Raniely Coelho Santosová, matka dieťaťa, podala sťažnosť na políciu dva dni po úmrtí dieťaťa. Úrady teraz vyšetrujú jeho šokujúcu smrť. 34-ročnú ženu, ktorá už má deväťročnú dcéru, hospitalizovali pre vysoký krvný tlak 24. apríla, v 28. týždni tehotenstva, predtým, ako lekári o sedem dní neskôr vyvolali pôrod.

Neopísateľná tragédia počas pôrodu:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)

Počas pôrodu vraj nemenovaný pôrodník požiadal otca dievčatka, aby priebeh pozorne sledoval. Otec, ktorý sledoval narodenie svojho dieťaťa po boku matky Ranielly Coelho Santosovej, povedal, že dokonca videl, ako jeho dcéra žmurkala a pohybovala ústami, čo bol podľa neho dôkaz, že dievčatko bolo živé a zdravé, keď prichádzalo na svet.

Podľa správy rodiny na polícii však veci krátko nato nabrali tragický spád: lekár vyliezol matke na brucho, keď sa snažil dievčatko vytiahnuť, odtrhol mu hlavu. V policajnej správe sa ďalej uvádza, že rodine z Ribeirao das Neves, obce na okraji Belo Horizonte, sa lekár ospravedlnil za to, čo sa stalo počas pôrodu.

Neopísateľná tragédia počas pôrodu:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Youtube/ TV Minas)

Ranielly Coelho Santosová a jej manžela neskôr oslovila nemocničná sociálna pracovníčka s tým, že zariadenie pokryje všetky náklady na pohreb dieťaťa. Ponuka však platila len vtedy, ak by súhlasili s podpísaním dokumentov o tom, že smrť ich dieťaťa by sa nemala ďalej vyšetrovať.

Rodičia odmietli podpísať papiere a neskôr podali sťažnosť na polícii, po ktorej boli telesné pozostatky dieťaťa preskúmané. Nemocnica pre portál Itatiaia uviedla, že prípad „hlboko ľutuje“ a počas čakania na pitevnú správu „vynaloží maximálne úsilie na vyšetrenie záležitosti“. Telo bábätka má byť teraz odovzdané rodičom.

Viac o téme: HlavaTragédiaNemocnicaPôrodBrazília
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu