Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Keď sa amatérsky golfista cíti ako profík

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Great Golf Cup)

ŠPANIELSKO - Výnimočný golf na výnimočných ihriskách a ako čerešnička na torte aj výnimočná suma 40 tisíc eur určená na charitu. Tak dopadol prvý ročník Great Golf Cup, ktorý si od 17. do 20 júna v španielskej Andalúzii užilo takmer 50 slovenských amatérskych golfistov.

Servis ako pre profesionálov

Žiadne únavné check-in, alebo check-out peripetie na ihriskách, letiskách, alebo v hoteli. Žiadne vláčenie ťažkej golfovej batožiny z miesta na miesto. Pre účastníkov Great Golf Cup to všetko zariaďoval 20 členný podporný tím počas celých troch dní.

„Tento turnaj nebol lacný, ale na druhej strane aj servis tomu zodpovedal. Chceli sme amatérskym golfistom dopriať komfort, ktorý majú profesionáli“ povedal jeden z organizátorov Karol Wolf a dodal, že z rovnakým zámerom bola nastavená aj charitatívna tombola, ktorá prebehla po vyhlásení výsledkov turnaja.

Namiesto výhier žetóny

Traja víťazi trojdňových bojov v kategórii stableford netto si síce odniesli pekné poháre s motívom andalúzskeho býka a absolútny víťaz v kategórii brutto (na počet rán) dokonca porcelánového býka z dielne Swarowski, ale získavali aj žetóny, ktoré sa v tombole premenili na výherné. Tieto žetóny si mohli aj „prikúpiť“ tak, že podporili Občianske združenie Zriedkavé choroby, alebo Nadáciu Daniely Hantuchovej. Za štedrosť ich čakalo poriadne napätie, pretože v cenách sa zjavil nielen luxusný elektrický golfový vozík, ale aj pánske hodinky Rolex a hlavne Mercedes triedy C v prevedení Cabrio.

Španielsky notár dva krát po sebe šokoval

Žrebovania sa ujal miestny notár, pretože tak veľké ceny musia byť oficiálne podchytené. A ten mal veru nadmieru presnú ruku. Na prvý krát sa mu totiž podarilo vyžrebovať ako majiteľa nového auta práve predstaviteľa firmy, ktorej auto sa žrebovalo. Keďže pravidlá hovorili jasne – žreb sa musel opakovať. A zopár minút po polnoci z 19 na 20.júna sa novým majiteľom auta stal Jiří Magyar ktorý sa práve chystal zahájiť oslavu svojich narodenín, ktoré mal práve 20.júna. „Tak toto som naozaj nečakal“ povedal dojatý Magyar, ktorý je známy ako veľký dobrák a charitatívnu tombolu podporil tisíckami eur.
Výherca charitatívnej tomboly Jiří Magyar
Zobraziť galériu (4)
Výherca charitatívnej tomboly Jiří Magyar  (Zdroj: Great Golf Cup)

Podnikatelia aj známe osobnosti

V golfových bojoch sa stretli nielen biznismani, ale aj niektoré známe tváre showbiznisu. O výhru sa tak pokúšali herci Martin Mňahončák a Peter Sklár, alebo moderátorka Dagmar Didiana Dianová. Všetci sa zhodli, že na ihriská na ktorých sa Great Golf Cup hral sa normálne len ťažko dostať. „Toto boli naozaj špičkové ihriská, ale zároveň treba povedať, že golf sa hrá aj normálne – nie je to šport len pre snobov – kúpiť si zopár loptičiek a odpaľovať na odpalisku môže skoro každý“, povedal Peter Sklár, ktorý patrí spolu s Martinom Mňahončákom ku špičke slovenského hereckého golfu. Didiana zase spomenula, že golf spája ľudí, pretože v hre sú si kvôli rôznym handicapom vlastne všetci rovní a navyše je to podľa nej aj poriadna makačka. „Vždy ma zamrzí, keď niekto povie, že golf nie je šport, pretože stráviť a nohách 5-6 hodín a prejsť pritom 8 a viac kilometrov, vôbec nie je len tak,“ povedala.
 
Medzi biznismanmi sme videli aj Mikuláša Trstenského, ktorý patrí medzi prvých registrovaných amatérov na Slovensku. Zastupoval firmy St.Nicolaus a Slovenské pramene a žriedla. Tie poskytli alko aj nealko pitný režim pre celý turnaj.
 
„Naša skupina má dlhodobo vynikajúce vzťahy so starobylou španielskou rodinou Gonzálesovcov a ich rodinným vinárstvom Gonzáles-Byass. Keďže vinárstvo je v oblasti, kde sa hral Great Golf Cup, vedeli sme zabezpečiť aj ochutnávku ich produkcie, kde dominujú brandy Lepanto a Soberano, alebo svetoznáme Sherry“ povedal Trstenský.
 
Organizátori už chystajú aj ďalší ročník Great Golf Cup, ktorý by sa mohol konať na ihrisku Marco Simone pri Ríme. Na tomto ihrisku, ktoré patrí medzi svetovú špičku sa v roku 2022 bude konať Ryder Cup a organizátori sa chcú pokúsiť zaradiť do cien na budúci rok aj VIP vstupenky na tento golfový sviatok.
Keď sa amatérsky golfista
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Great Golf Cup)
„Ryder Cup je pre golfistov niečo ako Stanley Cup pre hokejistov, takže ak sa nám to budúci rok podarí zabezpečiť, malo by to našich golfistov nadchnúť. Chceme dodržať výnimočnosť tohto podujatia a VIP vstupenky na Ryder Cup by mohli takouto výnimočnosťou byť“ dodal Karol Wolf.
Viac o téme: Great Golf Cup
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu